CTP, mesaj pentru Șora: „Să mori tu?”

Cosmin Ţintă ACTUALITATE POLITIC SOCIAL

Replică pe același ton a lui Cristian Tudor Popescu pentru filosoful Mihai Șora, care se revoltase că la o emisiune de la Digi24 a fost invitat Florin Iordache. Filosoful a scris pe Facebook că „o televiziune care îl invită pe Altă Întrebare în fața românilor merită să dispară”. Replica lui CTP a venit chiar pe postul de televiziune.

„Domnul Șora argumentează după aceea ce a spus. Pomenește despre niște expresii care ar fi de fapt echivalentul celor spuse de dânsul. Spune că „merită să dispară” e totuna cu „după faptă și răsplată”, sau „și-a făcut-o cu mâna lui”. De asemenea mai spune domnul Șora că între „merită să” și „trebuie să” este „o diferență ontologică, nu doar (formal) lingvistică. Prin urmare, îi dau și eu un răspuns domnului Mihai Șora, un răspuns ontologic: Să mori tu? Ă? Să mori tu? (…) Da, domnule Șora. Asta spun și eu. „Să mori tu” nu înseamnă că trebuie să mori”, a spus jurnalistul joi seara la Digi24.

„Ăsta este un îndemn ca entitatea, instituția, persoana – că Digi24 înseamnă niște oameni, domnule Șora, străbunicule -, înseamnă un îndemna la suprimare… Sechelele astea de totalitarism, de bolșevism înfiorător… Cum poți să spui lucrul ăsta? (…) La urma urmei, dacă Digi24 s-ar hotărî de mâine să facă propagandă unui partid politic. Pe față sau pe ascuns. Acesta este un lucru care să fie incriminabil, în democrație, prin lege? Nu! O televiziune este o afacere. Patronul poate decide: de mâine, pentru că eu am niște interese – economice, politice – susțineți partidul cutare, gata! Înjurați pe-ăștia, pe-ăia îi lăsați, vă fac o listă, mai departe! Acest lucru invalidează moral televiziunea respectivă, bineînțeles, și cei care nu vor să se mai uite la ea nu se vor mai uita! Ăsta este maximum ce se poate întâmpla. Dar nu este interzis într-o democrație să faci propagandă, să transformi o televiziune din act jurnalistic, din unitate jurnalistică într-o unitate de propagandă. Poți s-o faci! Asta nu înseamnă că trebuie să dispară respectiva televiziune. Vor decide oamenii dacă se uită sau nu la ea. Nu este însă cazul cu Digi24”, a mai declarat Cristian Tudor Popescu, invitat permanent al postului TV.

Loading...

One Comment

  1. Adică UM Digi24 nu face propagandă? ?

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Regina Marii Britanii, primul mesaj pe Instagram! Vezi ce a scris!
  Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a devenit, la 92 de ani, social ...