S-a mărit alocația copiilor!

Goanţă Mădălin Principal SOCIAL

Legea bugetului de stat pentru anul 2019 a intrat în vigoare, astfel că sumele pe care le vor primi copiii sunt: 300 de lei pentru cei cu vârsta de până în doi ani, 150 de lei pentru cei de până în 18 ani, 300 de lei pentru copiii cu handicap, cu vârsta de până în 18 ani.

 

Alocaţiile copiilor pe 2019 se vor mări, așa cum prevede ordonanța de urgență a Guvernului, ce a fost oficializată de curând și publicată în Monitorul Oficial. Deşi elevii aşteptau ca de la 1 martie să se aplice majorarea, dat fiind că legea bugetului de stat pentru anul 2019 a fost adoptată vineri, 15 martie a.c., și a intrat în vigoare ieri, 18 martie, majorarea alocaţiilor se poate aplica de la 1 aprilie, potrivit OUG 9/2019, iar motivul întârzierii este acela că bugetul de stat a fost contestat şi reîntors la Parlament de preşedintele ţării.

 

Alocaţia pentru copii se acordă tuturor copiilor în vârstă de până la 18 ani, cetăţeni români, fără discriminare, precum şi tinerilor care au împlinit vârsta de 18 ani, care urmează cursurile învăţământului liceal sau profesional organizate în condiţiile legii, până la terminarea acestora. Beneficiază de alocaţie de stat pentru copii şi copiii cetăţenilor străini, precum şi ai persoanelor fără cetăţenie rezidenţi/rezidente în România, în condiţiile legii, dacă locuiesc împreună cu părinţii.

 

 

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Un oficial german vrea să dea afară ambasadorul SUA că „deranjează” Rusia
„Ambasadorul americanse comportă ca un înalt comisar al unei forțe de ocupație și să se ...