Iohannis comemorează în mai Revoluția din decembrie | Fiul Doinei Cornea: Nu vin la un miting electoral!

Valentin Borcea ACTUALITATE POLITIC

Palatul Cotroceni se transformă în filiala din România a Radio Erevan. Klaus Iohannis a decis că organizeze un eveniment de comemorare al Revoluției din Decembrie 1989 pe 20 MAI! Adică mai devreme cu șapte luni. E ca vechea anecdotă care spune că  revoluția lui Lenin din octombrie a fost, de fapt în noiembrie.

Nu s-a dat un motiv, dar nu este greu de intuit. Pe 20 mai tot va mai fi campanie electorală pentru referendumul inițiat de președinte. Cel mai probabil, ocupantul fotoliului de la Cotroceni va folosi momentul în scop electoral. În plus, s-ar putea să fie ultima lui șansă. Data firească, din decembrie, cade în mandatul viitorului președinte, care s-ar putea să nu fie Iohannis.

Leontin Horațiu Iuhas alături de mama lui, Doina Cornea, sora lui Ariadna Combes și Regele Badouin al Belgiei

„Președintele” României a început să trimită deja invitații pentru acest eveniment iar una dintre ele a ajuns la fiul Doinei Cornea. Leontin Horaţiu Iuhas a făcut public răspunsul lui, unul extrem de usturător pentru Klaus Iohannis. Fiul marii disidente anticomuniste, păzită la un moment dat de Dacian Cioloș (CITEȘTE AICI), i-a spus clar lui Iohannis: nu vine la un miting electoral, mai ales unul la care s-ar putea să vină și torționari comuniști.

Reproducem mai jos scrisoarea completă:

Excelenței Sale,
Domnul Klaus Werner Iohanis, Preşedintele României

Vă mulţumesc pentru invitaţia pe care mi-aţi făcut-o să particip la

Ceremonia publică
„30 de ani de la Revoluţia Română din Decembrie 1989.
2019 – Anul omagierii victimelor comunismului‟

care va avea loc în data de 20 mai 2019

Poate că m-aş simţi onorat şi aş participa la evenimentul pe care îl veţi patrona dacă nu ar exista câteva motive ce mă împiedică să o fac.
În primul rând e vorba de calitatea mea care m-ar îndreptăţi să partcip la un astfel de eveniment.

În 21 Decembrie 1989 mă aflam printre cei ce au plecat de la CUG spre centrul Clujului şi, la Astoria, unde am fost opriţi cu gloanţe, Dumnezeu m-a ajutat şi nu am fost ucis sau rănit. Atunci, în Decembrie 1989 am fost, în toată ţara, mii de oameni printre gloanţe! E prea mică sala Unirii din Palatul Cotroceni ca să încăpem cu toţii…

Dacă am fost invitat în calitate de victimă a comunismului, pot să vă spun că nu, nu mă simt a o victimă a comunismului. Victime ale comunismului au fost cei care şi-au pierdut viaţa sau sănătatea în închisorile comuniste, elitele politice, culturale, religioase, partizanii care au luptat în munţi care au dispărut la Sighet, Aiud, Piteşti, Canal şi multe alte centre de exterminare.

Ca să enumăr doar câţiva – victime ale comunismului în ultimii ani înainte de 1989 au fost Vasile Paraschiv, muncitorii care s-au revoltat în Valea Jiului, muncitorii din Braşov care au participat la revolta din 15 noiembrie 1987, inginerul Gheorghe Ursu, Liviu Babeş, Iulius Filip, Radu Filipescu, grupul lui Petre Mihai Băcanu de la România Liberă… Şi mulţi, mulţi alţii!

Cele câteva săptămâni de puşcărie comunistă pe care le-am făcut doar pentru că mi-am exprimat, alături de mama mea, solidaritatea cu muncitorii braşoveni nu-mi dau dreptul să intru în categoria victimelor comunismului. Singurul drept moral pe care l-am câştigat atunci a fost acela de a mă putea uita acum, fără ruşine, în ochii copiilor mei.

Pe de altă parte nu înţeleg care este motivul pentru care o ceremonie dedicată Revoluţiei din Decembrie 1989 are loc în luna mai??? Să fie oare din motive electorale? Atunci, nu! Nu doresc să particip la un miting electoral.
Şi nu doresc de asemenea să particip la o ceremonie în care există riscul ca victimele regimului comunist să fie sărbătorite tocmai de torţionarii lor.
Şi oare de ce aţi fixat data ceremoniei chiar în 20 mai? De ce nu 13 – 15 iunie?

Cu speranţa că-l veţi lăsa pe succesorul dumneavoastră să organizeze aniversarea Revoluţiei, atunci când e firesc, în luna decembrie,

Leontin Horaţiu Iuhas

Cluj, la 9 mai 2019

 

Loading...

One Comment

  1. Victimile comunismului ? Da de unde nene. Cei care au suportat Decretul Lege 996/29 martie 1945 de epurare a institutiilor statului de epurare a institutiilor statului de cei care nu au respectat Constitutia BOR/1938 si au organizat loviturile de stat din 1940 si 23 .08.1944 pentru abrogare interzicerii masoneriei si a partidelor masonice (prevederi valabile azi), si cercetarile sectiei procuraturii militare pentru infractiuni impotriva sigurantei statului azi desfiintata

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Coroana i-a unit din nou pe români de 10 Mai. Doar Coroana ne poate uni în fiecare zi!
Liniște, armonie, bune maniere, politețe, români care s-au respectat unii pe ceilalți și au lăsat ...