Coroana i-a unit din nou pe români de 10 Mai. Doar Coroana ne poate uni în fiecare zi!

Valentin Borcea ACTUALITATE OPINIE POLITIC

Liniște, armonie, bune maniere, politețe, români care s-au respectat unii pe ceilalți și au lăsat diferențele la o parte. În câteva cuvinte, așa poate fi descrisă sărbătoarea națională de 10 Mai, una dintre cele mai importante date din istoria românilor.

Da, toate acestea au fost posibile în România anului 2019. Fără jandarmi, sepepiști, lunetiști, garduri și patriotism de fațadă. Pentru o zi, românii s-au detașat de încrâncenare, scandaluri zilnice, dezvăluiri senzaționale și doar s-au bucurat. S-au bucurat că sunt români, s-au bucurat că se află în România, s-au bucurat că se pot bucura. Ceeea ce, mulți dintre noi, rar mai pot face.

sursa: www.romaniaregala.ro

Data de 10 Mai este legată indisolubil de Coroana Română și de monarhia constituțională.

10 Mai este o sărbătoare a românilor, deoarece Coroana este a românilor.

A tuturor românilor. Indiferent de culoarea politică, de mediul social, de religie, etnie sau diferențe induse artificial.

sursa: www.romaniaregala.ro

Nucleul acestei Românii mai bune, a unei Românii pe care ne-o dorim cu toții, a fost Palatul Elisabeta din București. Locul este unul de tristă amintire, deoarece aici comuniștii l-au forțat pe Regele Mihai să abdice, sub amenințarea armelor și băii de sânge. Decenii mai târziu, Regele Mihai s-a întors acolo și parcă a resfințit locul blestemat la 30 decembrie 1947. În prezent, Palatul Elisabeta are vocația unui tărâm neutru, unui loc în care intri doar după ce lași ura la poartă.

sursa: www.romaniaregala.ro

 

Reședința regală a găzduit tradiționalul Garden Party de 10 mai, Sărbătoare Națională care marchează urcarea pe tron a Principelui Carol în 1866, Independența din 1877 și încoronarea Carol drept primul Rege al României. Principalele trei evenimente care au ridicat România la nivelul unei stat pierdut la granița a trei imperii și blocat în feudalism, la o țară Suverană, Demnă și capabilă să-și ia propriile decizii.

Loading...
loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also
Discurs PUR COMUNIST din partea unui deputat român! A fost ales pe listele USR!
Adrian Dohotaru, un deputat ales în 2016 pe listele USR Cluj, a înviat limbajul folosit ...