Un război între SUA şi Iran ar putea izbucni oricând „accidental”

Cosmin Ţintă ACTUALITATE INTERNATIONAL

După ce oficiali israelieni au atras atenția că escaladarea tensiunii ar putea declanșa un conflict în regiune, și britanicii avertizează că un război ar putea  izbucni oricând în zona Golfului Persic. „Suntem foarte îngrijoraţi în legătură cu riscul unui conflict care ar putea izbucni accidental printr-o escaladare neintenţionată care se încheie printr-un conflict. Avem nevoie de o perioadă de calm pentru a ne asigura că toată lumea înţelege ce gândeşte cealaltă parte „, a declarat Jeremy Hunt, ministrul britanic de Externe, citat de Associated Press.

Arabia Saudită, inamic al Iranului, susţine că două petroliere au fost vizate de acte de sabotaj în largul Emiratelor Arabe Unite. Incidentul s-a produs exact după ce Statele Unite avertizaseră că „Iranul sau grupuri intermediare” ar putea perturba traficul maritim în Golful Persic după impunerea de noi sancţiuni americane în contexul retragerii Washingtonului din Acordul atomic internaţional.

Statele Unite au trimis deja bombardiere B-52 la Baza aeriană Al Udeid din Qatar, iar portavionul USS Abraham Lincoln şi grupul naval aferent se deplasează spre Golful Persic. Donald Trump s-a arătat deschis negocierilor cu regimul de la Teheran. „Ceea ce aş vrea să văd din partea Iranului ar fi să mă sune”, a declarat liderul de la Casa Albă. La rândul său, secretarul de Stat american, Mike Pompeo, a avertizat că Statele Unite vor reacţiona „rapid şi decisiv” în cazul unui atac iranian. În replică, Gardienii Revoluţiei din Iran au transmis că nu vor exista negocieri cu Statele Unite, iar un cleric islamic radical, ayatollahul Yousef Tabatabai-Nejad, a avertizat că portavionul trimis de SUA în Golful Persic poate fi „distrus cu o singură rachetă”, relatează Mediafax.

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Mihai Constantinescu se află în stare critică la spital
Îndrăgitul artist Mihai Constantinescu a mai făcut un stop cardiac în spital și este în ...