Renaște metalurgia neferoasă în România? Vezi ce planuri sunt în plină desfășurare!

Cosmin Ţintă ACTUALITATE ECONOMIC

Sintek, o compania turcă de inginerie, consultanță și management de proiect, totodată producător de echipamente pentru activități de minerit, petrol/gaze și industria cimentului, vrea să intre într-o asociere cu Cupru Min și Moldomin, relatează Profit.ro. Compania are în plan și construirea unui combinat pentru prelucrarea concentratului de cupru în România. Cupru Min și Moldomin dețin peste 90% din rezervele de cupru ale țării și se află în proprietatea statului.

Citește și: „Avem aur foarte mult. Ne dă bani UE să le închidem, pentru că NU trebuie să fim pe piață”. Vezi când se redeschid minele din România!

În prezent, doar Cupru Min mai produce. Însă limitat și sub formă de minereu brut, pe care îl exportă în China. Guvernul a anunțat în 2017 că are în vedere construirea unui combinat de metalurgie neferoasă la Cupru Min SA Abrud, unde să fie prelucrate resursele de cupru ale României pentru realizarea de produse cu valoare adăugată. Dacă proiectul construirii combinatului de la Cupru Min va fi realizat chiar și cu acest sprijin străin, ar fi prima investiție de stat de asemenea tip și anvergură de după 1989.

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Din MADAGASCAR, MAZĂRE se întoarce la RAHOVA în cătuşe
Fostul primar al Constanție, Radu Mazăre, este în custodia Poliției Române, care l-a preluat de ...