Armata Serbiei se află în stare de război

Cosmin Ţintă ACTUALITATE INTERNATIONAL

Președintele Serbiei, Aleksandar Vucici, a anunțat că toate forțele armate ale țării au fost puse în stare de război, după ce autoritățile de la Priștina au efectuat raiduri în nordul majoritar sârb al Kosovo marți dimineață, relatează B92.

Vucici a avertizat că dacă va exista vreo amenințare la adresa vieților sârbilor din Kosovo, Armata Serbiei îi va proteja. O coloană de vehicule blindate și militari sârbi a și părăsit în jurul orei locale 14:00 unitatea din Kraljevo îndreptându-se către Kosovo, iar un Mig-29 al armatei sârbe a survolat regiunea. Provincia Kosovo nu deține o armată proprie, ci doar forțe de poliție înarmate și trupe speciale.

Raidurile kosovare au fost făcute cu peste 70 de mașini blindate, iar în localitatea Zubin Potok au fost raportate focuri de armă și răniți. Presa de la Belgrad anunță că 23 de persoane au fost arestate în urma raidului și că sârbii din zonă au început să-și părăsească locuințele. Președintele sârb a reamintit că a avertizat încă din 17 mai că asta se va întâmpla, informând autoritățile Uniunii Europene că albanezii doresc să „criminalizeze poporul sârb” sub pretextul luptei împotriva corupției.

 

Loading...

One Comment

  1. Se lucreaza intens pe toate planurile militar, diplomatic, economicsi religios atat in Kosovo cat, in Ucraina fascista in Iran, Vrnezuela pentru indeplinirea planului – program izbucnirea WW III

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also
USR vrea șef la Camera Deputaților pe un fost avocat al lui Mazăre
UPDATE: USR, alături de PNL și PMP au anunțat că o vor susține pe Raluca ...