Papa, la Blaj: Reapar ideologii care încearcă să dezrădăcineze oamenii

Valentin Borcea ACTUALITATE POLITIC SOCIAL

Papa Francisc a beatificat, astăzi la Blaj, șapte episcopi greco-catolici, uciși pentru credința lor de regimul comunist impus forțat de Uniunea Sovietică în Regatul României. Suveranul Pontif a avertizat că, în prezent, reapar ideologii care au aceleași scopuri ca și regimul comunist. Anume să distrugă ființa umană, să îndepărteze oamenii de tradițiile lor. Tinerii sunt în special afectați, a afirmat Papa Francisc, deoarece nu mai au rădăcini din care să crească.

Mesajul Papei Francisc:

Dragi frați și surori, chiar și astăzi apar noi ideologii care, în mod subtil, încearcă să se impună și să-i dezrădăcineze pe oameni din tradițiile lor culturare și religioase deosebit de bogate. Colonizările ideologice disprețuisc valoarea persoanei, a vieții, a căsătoriei și a familiei și dăunează, prin idei distrugătoare, deopotrivă atee ca odinioară, îndeosebi tinerilor noștri și copiilor, lăsându-i fără rădăcini din care să poată crește.

Atunci totul devine irelevant dacă nu slujește intereselor proprii imediate și determină unele persoane să profite de altele și să se trateze ca pe simple obiecte. Există voci care seamănă teamă și diviziune, vor să șteargă și să îngroapte cea mai prețioasă moștenire pe care aceste ținuturi au zămislit-o. Eu mă gândesc, de exemplu, la Edictul de la Turda, din 1586, care sancționa orice fel de radicalism, promovând un act de toleranță religioasă, fiind unul dintre primele de acest tip din Europa.

Aș dori să vă încurajez să duceți lumina Evangheliei contemporanilor noștri și să continuați să luptați, asemenea acestor Fericiți, împotriva noilor ideologii amintite.

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Lemn din închisorile Sighet și Gherla, în tronul folosit de Papă la Blaj
Pentru Liturghia de Beatificare a celor șapte Episcopi greco-catolici martiri în timpul regimului comunist din ...