Orașul din Italia unde ar fi stat Gheorghe Dincă, raiul traficanților de persoane (Digi24.ro)

Valentin Borcea ACTUALITATE INTERNATIONAL POLITIC SOCIAL

În orașul italian Bari, unde se crede că ar fi locuit o vreme și bărbatul din Caracal suspectat în cazul dispariției a două tinere, există rețele de traficanți de carne vie care exploateză mii de minori din estul Europei. În ultimii 10 ani, polițiștii italieni au arestat sute de membri ai grupărilor, printre care și 30 de români, a scris digi24.ro. 

Prostituția este legală în Italia

Pe străzile de la periferia orașului Bari puteau fi găsiți, până anul trecut, inclusiv copii mai mici de opt ani, și ei victime ale rețelelor de proxeneți, care își vindeau corpurile pentru câteva zeci de euro.

Țintele predilecte ale grupărilor erau însă adolescentele care nu cunoșteau limba italiană și nu puteau cere ajutor.

Abia din 2009, autoritățile din peninsulă au început să ia în serios ce se întâmplă în Bari. Totul, după ce o româncă a reușit să fugă de traficanţii care o sechestraseră. Ea le-a povestit polițiștilor cum a fost luată din România și obligată să se prostitueze de la vârsta de 16 ani.

Atunci, în 2009, șase români au fost arestați în Bari pentru proxenetism cu minori. În 2015, alți cinci, în 2016 încă patru au ajuns în arest, iar în 2018 alți șase au fost ridicați de carabinieri.

Dacă fetele rămâneau însărcinate, traficanții le vindeau copiii

În 2018, în timpul anchetei, polițiștii au găsit trei fete din România, toate minore, sechestrate de patru români. Cea mai mică dintre ele era însărcinată în șapte luni și rețeaua avea de gând să-i vândă copilul, cu 28.000 de euro.

„ (Traficanții) aveau obiceiul să le ceară bani femeilor pentru locurile de muncă oferite: 3-400 de euro. Reveneau apoi să le mai ceară bani, un fel de șantaj, iar dacă refuzau, femeile erau bătute chiar și în mijlocul străzii. Bănuiam cu toții că aduc femei din România. Se vorbea”, a declarat pentru Digi24, sub acoperirea anonimatului, o româncă.

Și nu este singura declarație de acest fel.

Este suficient să citești comentariile de pe grupurile din online ale comunităților de români ca să îți dai seama că Gheorghe Dincă, dar și amicul despre care s-a tot vorbit în ultimele zile, Mihai Z., nu sunt chiar doi necunoscuți în oraș.

Românii spun că cel din urmă era implicat în traficul de droguri și de persoane și a fost arestat în 2011.

RESTUL ARTICOLULUI, AICI

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Procurorul care a blocat accesul în casa ororilor din Caracal, SUSPENDAT din funcție!
Procurorul Cristian Ovidiu Popescu, care nu i-a lăsat pe polițiști să între în curtea lui Gheorghe Dincă ...