LOVITURĂ URIAŞĂ ÎN JUSTIŢIE / Majoritatea magistraţilor au votat pentru menţinerea S.I.I.J.

Marius Ghilezan ACTUALITATE POLITIC Principal

În urma consultărilor iniţiate de CĂTĂLIN PREDOIU, ministrul justiţiei, majoritatea judecătorilor de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, cei de la cele mai mari curţi de apel din ţară au votat pentru menţinerea Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie.

De asemenea, magistraţii Curţii de Apel București s-au opus intenției de desființare a Secției Speciale, au declarat surse judiciare pentru Q Magazine.

Citeşte şi: “Papaya” rezistenţilor, ironizată de studentul care l-a lăsat ca la dentist pe Klaus Iohannis

Cătălin Predoiu, ministrul Justiției, a trimis o scrisoare către toate parchetele și instanțele din țară, prin care cerea răspunsuri din partea magistraţilor pe patru teme importante, și anume: pensionarea anticipată a magistraților, trecerea la completuri de apel formate din 3 judecători, noul ciclu temporal de şcolarizare la INM şi Secția de investigare a Infracțiunilor din justiție.

Iată întrebările referitor la SIIJ, formulate de Predoiu:

Secţia pentru Investigarea Infracţiunilor Speciale din Justiţie. Se impune desfiinţarea acesteia prin abrogarea prevederilor legale prin care s-a înfiinţat şi revenirea la status quo ante? Se impune amendarea prevederilor legale prin care s-a înfiinţat şi în ce sens anume?

Majoritatea judecătorilor au votat pentru menţinerea SIIJ, cu unele modificări în organizarea secţiei.

Anterior, adunările generale ale judecătorilor de la Curtea de Apel Bucureşti, Curtea de Apel Oradea, Curtea de Apel Braşov, Curtea de Apel Alba, Curtea de Apel Craiova şi alte instanţe au votat împotriva desfiinţării SIIJ.

Împotriva desfiinţării SIIJ s-au exprimat şi procurorii de la Parchetul Curţii de Apel Timişoara, Parchetul Curţii de Apel Braşov, Parchetul Curţii de Apel Oradea.

Cu o majoritate, mai mult decât confortabilă, procurorii arondaţi Curţii de Apel Timişoara au votat pentru menținerea SIIJ, au declarat, pentru Newstandard.news, surse judiciare. Doar câţiva procurori #rezist din Timiș, Arad și Caraș-Severin și-au exprimat dorința ca SIIJ să fie desființată. Cei care au votat pro-S.I.I.J. sunt de peste trei ori mai numeroși decât cei care s-au situat împotriva Secției.

 

 

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
LIVIU DRAGNEA, mesaj sfâşâietor: “Ţara mea dragă, am renunţat la libertate de dragul tău”
  Liviu Dragnea, liderul PSD, care a trebuit să facă puşcărie pentru că nu a ...