“Noaptea ca hoţii!”/ Guvernul Ludovic Orban a decis: “securiştii lor nu sunt ca studenţii noştri”

Marius Ghilezan ACTUALITATE POLITIC Principal

Aseară, guvernul Ludovic Orban a emis o Ordonanţă de Urgenţă prin care modifică legea învăţământului, în favoarea studenţilor şi a masteranzilor de la Academia Naţională de Informaţii, cărora le dă un drept în plus faţă de studenţii normali, lucru care ar putea duce la autosesizarea CNCD.

Citeşte şi: Jumătate dintre miniştrii GUVERNULUI ORBAN au studii de securitate

În fapt şi în drept, până ieri, toţi studenţii români sau străini erau înregistraţi în Registrul Matricol Unic al universităţilor din România.

Iniţiatorul OUG de modificare a legii învăţământului este ministrul educaţiei, Monica Anisie, care deține un atestat de la Academia Națională de Informații – OSCINT pentru Management educațional preuniversitar (2011).

Potrivit OUG de modificare a legii, în urma înţelegerii dintre Eduard Helvig şi Ludovic Orban, studenţii de la academia de informaţii vor fi conspiraţi, legal.

Citeşte şi: Coane Firinel, Monseniorul Buendia e ambasadorul Papei!

Iată modificarea legii!

„Fac excepţie de la obligativitatea înregistrării în RMUR, prevăzut la alin. (1):

  1. a) studenţii Academiei Naţionale de Informaţii „Mihai Viteazul” înmatriculaţi la programe de licenţă, master şi postuniversitare pentru nevoile Serviciului Român de Informaţii şi pentru alte autorităţi publice cu atribuţii în domeniul securităţii naţionale;
  2. b) cetăţenii străini pregătiţi în cadrul Academiei Naţionale de Informaţii „Mihai Viteazul” pe bază de protocoale încheiate în acest scop între Serviciul Român de Informaţii şi organe similare de informaţii ale statelor de care aparţin aceştia, în condiţiile legii.”, se arată în proiectul de Ordonanță de Urgență pentru completarea art. 201 din Legea educaţiei naţionale nr. 1/2011, cu modificările și completările ulterioare, pregătită de Guvernul Orban.

45 de teze din 85 de la Academia Naţională de Informaţii au fost plagiate

Emilia Şercan, jurnalista care a descoperit o sumedenie de plagiate din lucrările doctorale ale ofiţerilor cu grade multe, susţine că: “decizia de creare a unui registru matricol unic special pentru Academia SRI este mizerabilă și lipsită de sens. Timp de 30 de ani nu a fost nicio problemă ca absolvenții de licență, de masterat și de doctorat de la Academia SRI să fie trecuți în același registru cu toți ceilalți absolvenți. Acum este. Și nu mă miră deloc.”

“Acum, după aproape cinci ani de scandaluri despre diplomele post-doctorale date unor politicieni care nici măcar nu au trecut o dată pe la Colegiul Național de Informații al SRI – vezi cazul Eugen Orlando Teodorovici -, sau scandalurile legate de cele 45 de teze de doctorat plagiate din totalul de 85 de teze susținute la Academia SRI, s-a găsit soluția ca presa să nu își mai bage coada printre matrapazlâcurile de acolo: își crează registru matricol parallel,” mai scrie Emilia Şercan.

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Marcel Ciolacu: „Cazul Țăndărei, vă spune ceva, domnule Orban?”
Marcel Ciolacu, preşedintele interimar al PSD, a fost primul om politic care a sărit împotriva ...