Au dat pe nimic case procurorilor şi poliţiştilor. Acum sunt trimişi în judecată

Marius Ghilezan ACTUALITATE POLITIC Principal

Nicolae Robu şi Gheorghe Ciuhandu, actualul şi fostul primar al Timişoarei, au fost trimişi în judecată de către procurorii DNA, pentru vânzarea ilegală a aproape 1.000 de case din centrul vechi al oraşului, pe baza legii 112/1995.

Printre beneficiari sunt clanurile domnitoare, fostul şef al Poliţiei Timiş Săndel Palade, fostul şef al DNA Timişoara Vasile Speriusi, fostul şef de la SIPI („Doi şi-un sfert“) Timiş Dorel Andraş şi fostul şef al Parchetului Militar din Timişoara Radu Ilina. Dar și fostul şef al DNA Timişoara Tamaş Shiffbeck. Un alt procuror greu al oraşului, care a beneficiat de aceste cadouri imobiliare din partea Primariei Timisoara este şi Vasile Bac, fost procuror general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Timişoara şi apoi prim procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş, actualmente pensionar, care a cumpărat un apartament de 181 metri pătraţi, chiar în inima târgului, pe bulevardul 16 Decembrie, cu suma de doar 85 milioane de lei vechi, adică tot sub 5.000 de dolari.  Vasile Bac a fost chiriaş al primăriei timp de patru luni, în perioada septembrie 1998 – ianuarie 1999, după care a devenit proprietar.

Citeşte şi: Descoperă cea mai EXOTICĂ destinaţie de la capătul pământului !

La 22 noiembrie 1999, Shiffbeck a devenit chiriaș, iar două săptămâni mai târziu, la 9 decembrie, a cumpărat apartamentul de pe strada Mureș. Prețul imobilului cu trei camere și o suprafaţă de 62 de metri pătraţi a fost stabilit la aproximativ 83 de milioane de lei vechi, echivalentul a 4.500 de dolari, la cursul de la data încheierii contractului.

Nicolae Robu a atribuit doar două contracte din cele aproape 1.000 şi se consideră nevinovat. Acum trebuie să-şi probeze, alături de alţi funcţionari ai primăriei Timişoara, nevinovăţia în instanţă.

Legea 112/1995 acorda astfel de facilităţi celor care la data apariţiei legii erau chiriaşi, nu după aceea.

În rechizitoriul procurorilor se susţine că statul ar fi suferit un prejudiciu de 9,4 milioane de euro.

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
DUPĂ APELUL MARIEI GRAPINI / CFR Călători redeschide ruta Oraviţa-Anina
La sfârşitul lunii noiembrie, europarlamentarul Maria Grapini cerea, împreună cu o serie de organizaţii civice, ...