Greenpeace „oprește” un tanc petrolier rusesc cu steagul curcubeu

Marius Ghilezan ACTUALITATE INTERNATIONAL Principal

Știrea momentului vine de pe Reuters. Un grup de activiști civici ai Greenpeace a navigat în Marea Nordului pe o barcă pentru a se lega de lanțul ancorei tancului petrolier rusesc „Ust Luga.”

Membrii grupului au arborat steagul LGBT, ca semn al acțiunii lor progresiste. Fotografia e sugestivă. Acțiunea s-a petrecut ieri la 43 de mile  marine în terminalul petrolier Slagen al Exxon Mobil, companie petrolieră americană.

Activiștii protestau față de războiul din Ucraina.

Aceștia au încercat să împiedice descărcarea unei încărcături estimate la 95.000 de tone de petrol, a transmis Greenpeace printr-un comunicat.

Petrolul, criza climatică și războiul

„Petrolul nu este doar la originea crizei climatice, ci și a războaielor și conflictelor. Sunt șocat că Norvegia funcționează ca port liber pentru petrolul rusesc, despre care știm că finanțează războiul lui Putin,” a declarat șeful Greenpeace Norvegia, Frode Pleym.

Grupul a cerut guvernului norvegian să interzică importurile de combustibili fosili din Rusia. Mai mult a solicitat ca unitatea norvegiană Esso a Exxon Mobil să anuleze orice contract pentru astfel de importuri din Rusia după invazia Ucrainei.

citește și: Conservatorii americani denunță albirea Ucrainei corupte

Grupul a spus că guvernul norvegian ar trebui să interzică importurile de combustibili, ca sancțiune impusă Rusiei, în urma invadării Ucrainei.

Esso Norvegia a fost de acord să cumpere petrolul înainte de izbucnirea războiului și nu are planuri pentru alte achiziții din Rusia, a declarat un purtător de cuvânt al companiei pentru cotidianul norvegian Dagbladet, citat de Reuters.

 

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Bloomberg îi dă dreptate lui Virgil Păunescu / Spray-ul nazal va fi vaccinul viitorului împotriva COVID-19
Sub titlul ”de ce spray-urile nazale vor fi viitoarele arme de luptă contra COVID,” celebra ...