Fostul Papă Benedict al XVl-lea a murit la 95 de ani

Marius Ghilezan ACTUALITATE OPINIE POLITIC Principal

Fostul șef al Bisericii Catolice, care și-a părăsit funcția în 2013, Papa Benedict al XVI-lea, a încheiat „ultima etapă” a „pelerinajului său pe pământ,” transmite Walter Friedl de la publicația Kurier.

Presa din întreaga lume comentează situația paradoxală, în care un Papă în funcție îngroapă un alt Papă.

„Nu mai sunt Papa Bisericii Catolice” – cu aceste cuvinte simple, Benedict al XVI-lea, și-a luat adio de la conducerea Vaticanului, în timpul discursului de la Castel Gandolfo, pe 28 februarie 2013, în fața unei mulțimi de credincioși consternate de demisia Papei.  „Sunt doar un pelerin care începe ultimul pas al pelerinajului meu pe acest pământ”.

Acum această etapă s-a încheiat. Emeritul Pontifex Maximus a murit la vârsta de 95 de ani pe 31 decembrie 2022. Catolicii din întreaga lume îl plâng pe bavarezul, care a lăsat bisericii un nimb extrem de conservator, timp de decenii.

Se spune că Papei i s-a indicat de către Oculta mondială să demisioneze, pe motiv că nu era suficient de progresist. Deși s-a spus că suferă de o boală gravă, a mai trăit aproape zece ani. A murit la o vârstă venerabilă.

„Cardinal blindat”

În cariera sa, Joseph Aloisius Ratzinger a urmărit două scopuri: atât ca prefect al Congregației pentru Doctrina Credinței (1981-2005), adică gardian al doctrinei pure, cât și ca păstor suprem (2005-2013): păstrarea nucleului creștin al bisericii catolice, care nu trebuie să fie „curentată” de curentele zeitgeist la modă și să țină turma unită, prea divizată.

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Concertul de Anul Nou / Aromânul Dumba a construit celebra sală de aur a Filarmonicii din Viena
Concertul Filarmonicii din Viena se desfășoară de peste 150 de ani neîntrerupt. Este un cadou ...