Angela Merkel, înfrântă de proprii aliați în chestiunea imigrației

Valentin Borcea ACTUALITATE INTERNATIONAL POLITIC

“Am demonstrat că merită să-ți aperi convingerile” – asta a spus ministrul german de Interne, Horst Seehofer, după finalul negocierilor pentru limitarea imigrației cu șefa sa directă, cancelarul Angela Merkel. Astfel, scandalul care amenința să ducă la prăbușirea coaliției de guvernământ de la Berlin s-a terminat cu victoria taberei anti-imigrație, în frunte cu bavarezii lui Horst Seehofer, și cu o înfrângere usturătoare pentru șefa executivului federal.

Liderul bavarez a transmis presei că a reușit să-și impună viziunea și că Angela Merkel a fost de acord cu întărirea graniței cu Austria. Mai precis, guvernul german va construi centre speciale, numite de tranzit, unde vor fi cazați imigranții care au depus deja cereri de azil în alte țări europene vor fi returnați acestor state. Potrivit normelor europene, țara pe unde un azilant a intrat în UE este răspunzătoare de acesta.

Această înțelegere între Angela Merkel și aliații săi bavarezi nu înlocuiește o soluție europeană pentru problema migrației, care rămâne de actualitate. De la începutul anului, aproape 46 de mii de oameni au trecut Mediterana ca să ajungă în Uniunea Europeană. Aproape toți au ajuns în doar trei țări: Italia, Spania și Grecia, a anunțat Organizația Internațională pentru Migrație, aflată sub egida ONU. Aceeași instituție a spus că 1400 de persoane au murit sau au dispărut încercând să traverseze Marea Mediterană. În 2015, când criza imigrației a fost la apogeu, peste un milion de refugiați au trecut marea în Europa.

Loading...
loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also
Populația Bulgariei a scăzut sub 7 milioane de locuitori
Pentru prima oară din 1946, populația Bulgariei a scăzut sub șapte milioane de oameni. Pragul ...