Dacia crește în Franța de 9 ori mai repede ca Renault

Valentin Borcea ACTUALITATE ECONOMIC INTERNATIONAL

În primele șase luni ale anului 2018, vânzările Dacia în Franța au crescut cu 20.8% față de aceeși perioadă din 2017. Francezi au cumpărat 77.723 de mașini ale mărcii românești, care a ajuns la o cotă de piață de 6.5%, arată datele oferite de Comitetul Constructorilor de Automobile din Franța.

Cifrele oficiale ne mai arată că francezii au cumpărat în perioada ianuarie-iunie 2018 cu 4,7% mai multe mașini noi ca în intervalul similar din 2017. Asta înseamnă că Dacia a crescut de patru ori mai repede întreaga piață din Hexagon, una dintre cele mai mari și mai importante din Europa.

Dacă ne uităm și la ceilalți producători francezi, Dacia fiind inclusă în această categorie deoarece este parte a unui grup francez, vedem și mai bine cât de mult apreciază locuitorii din Hexagon marca din Mioveni. În primul semestru din 2018, vânzările Renault au crescut cu doar 2,3%, cele ale Peugeot cu 7,6%, în timp ce Citroen a înregistrat o scădere în numărul de mașini noi vândute.

Dacia Sandero a fost cel mai popular model românesc, clasându-se pe locul șase la general, cu 37.643 de mașini vândute. Noul Dacia Duster s-a clasat pe un onorabil loc 11, cu 25.614 de exemplare cumpărate de francezi, cu doar 200 de mai puține decât Renault Megane.

 

(sursă: CCFA)

Loading...
loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also
Rusia a trimis un ambasador nou la Chișinău
Oleg Vasnețov este noul reprezentant al Moscovei în Republica Moldova. Precedesorul său, Farit Muhametșin, care ...