Cel mai mic Prinț de Cambridge, botezat

Valentin Borcea ACTUALITATE INEDIT INTERNATIONAL

Prințul Louis de Cambridge, mezinul Ducelui William și Ducesei Catherine, a fost astăzi botezat în cadrul unei ceremonii private la Capela Regală din Palatul Saint James. A fost pentru prima oară când cei trei copii ai Ducilor de Cambridge, George, Charlotte și Louis, au fost văzuți împreună în public. Singura apariție publică de până acum a Prințului Louis a fost în brațele mamei sale, pe treptele spitalului Saint Mary din Londra, în ziua în care s-a născut, 23 aprilie 2018.

Ceremonia religioasă a fost oficiată de Justin Welby, Arhiepiscopul de Canterbury, liderul spiritual al Bisericii Anglicane. Potrivit tradiției, a fost folosită apă din râul Iordan.

 

Regina Elisabeta a II-a și Prințul Philip nu au participat la slujbă, iar Palatul Buckingham a spus că a fost vorba de o decizie luată de mult, ce nu are legătură cu problemele de sănătate. În schimb, nu au lipsit Prințul Charles și soția sa, Ducesa Camilla, bunicii copilului. Au mai fost prezenți Ducii de Sussex, Harry și Meghan, dar și frații Ducesei Catherine, Pippa și James Middleton.

Prințul Louis a fost îmbracat cu aceeași rochie pe care au purtat-o și frații săi la botez. Este vorba de robă din dantelă crem și satin alb, replica celei făcute în 1841 pentru botezul fiicei cele mari ale Reginei Victoria, cea care avea să devină Împărăteasă a Germaniei.

Ceremonia a durat 40 de minute, după care invitații au fost participat la un ceai privat și la tăierea tortului de botez.

În prezent, Prințul Louis este al cincilea în linia de succesiune la tronul Marii Britanii și a altor 15 state din Commonwealth, printre care Canada, Australia și Noua Zeelandă. Înaintea lui sunt bunicul, Prințul Charles, tatăl, Prințul William, fratele mai mare, Prințul George și sora, Prințesa Charlotte.

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also
Peste 100 de oameni, uciși de inundații în Japonia
Cel puțin 100 de oameni și-au pierdut viața în Japonia, ca urmare a unor inundații ...