Pippidi: ”Kövesi vorbea în occident că Dragnea e prieten cu oligarhii lui Putin”. ”Un procuror e mai atent”

Alina Maria Bogdan ACTUALITATE Principal

Preşedintele Societăţii Academice din România„ Alina Mungiu Pippidi, a declarat la RFI că speră că noua conducere a DNA va fi depolitizată. ”Laura Codruţa Kövesi făcuse nişte greşeli. Greşelile acelea sunt reale, dovadă că o parte dintre procurorii foarte buni, procurori ca Doru Ţuluş, procurori care au făcut faima DNA, deja se delimitaseră de ea, plecaseră, o înregistraseră, deci în interiorul DNA existau contestări ale acestui fel de a lucra, dar asta nu înseamnă că plecarea ei rezolvă vreo problemă, pentru că acum o să urmeze o mare bătălie politică pentru controlul cui ia această poziţie (…). Trebuie spus că încetarea politizării anticorupţiei este un lucru bun. Vorba este va înceta ea oare?” s-a mai întrebat Alina Mungiu-Pippidi.

În timpul interviului a spus că Laura Codruța Kövesi vorbea prin occident că   ”Liviu Dragnea e prieten cu oligarhii lui Putin.” ”În mod normal un procuror e mai atent, nu spune astfel de lucruri”, a subliniat președintele SAR.

Vorbind despre posibila intrare a fostului șef DNA în politică, a spus că ea nu crede în șansele acesteia.  ”Kovesi se va bate pe un eșantion de 10-15 %, împreună cu ceilalți.” Avem exemplul Italiei – a mai explicat președintele SAR – cu intrarea procurorului Antonio di Pietro în politică, care a fost slabă în adunarea voturilor electoratului, după Operațiunea Mani Pulite, iar ce a urmat – se știe – corupții lui Berlusconi au ajuns la putere.

Interviul : https://m.rfi.ro/politica-104608-alina-mungiu-pippidi-politizare-anticoruptie

 

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also
Premierul polonez: „fiecare stat din UE are dreptul să-și adapteze sistemul judiciar la propriile tradiții”
Reforma justiției poloneze – între competență națională și obligații europene Polonia este prima țară din ...