Tesla construieşte a doua fabrică în China

Valentin Borcea ACTUALITATE INTERNATIONAL

Tesla va construi a doua sa fabrică în China, mai precis în Shanghai. Uzina, numită Gigafactory 3, va fi capabilă că producă 500 de mii de vehicule anual. Elon Musk a mers personal în statul asiatic la ceremonia de semnare a contractului.

Analiștii estimează că va fi cea mai mare investiție străină făcută vreodată în Shanghai, mai mai mare decât parcul de distracții Disney, care a costat 5,5 miliarde dolari. Construcția noii fabrici va începe anul viitor.

Elon Musk a fost convins să deschidă o uzină Tesla în China doar după ce autoritățile de la Beijing au schimbat legea investițiilor străine. Până acum, constructor auto care voia să deschidă o linie de producție în China trebuia să facă un joint-venture cu o firmă chineză, care ar fi deținut pachetul majoritar al noii afaceri, dar și să facă transfer de tehnologie. Dar guvernul comunist a decis să renunțe la această regulă în cazul mașinilor cu propulsie alternativă. Modelele Tesla, alimentate de la baterii, se încadrează.

În plus, investiția lui Elon Musk în China vine și după ce prețul mașinilor Tesla pe piața locală au crescut cu 20%, din cauza noilor taxe vamale care au apărut din cauza conflictului comercial sino-american. Astfel, automobilele produse local vor evita barierele și vor fi mult mai ieftine. China este cea mai mare piață auto din lume.

Loading...
loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also
NATO cere Rusiei retragerea trupelor de pe teritoriul Republicii Moldova
Țările membre ale NATO reunite pentru summitul de la Bruxelles au solicitat miercuri retragerea forțelor ...