Steagul Israelului va fi dus pe Lună cu o navetă Falcon

Valentin Borcea ACTUALITATE INEDIT INTERNATIONAL

Steagul Israelului ar putea fi plantat anul viitor pe Lună. O companie non-profit, SpaceIL, a anunțat că vrea să trimită o sondă spațială pe satelitul natural al Pământului. Naveta este construită în parteneriat cu firma aerospațială de stat a Israelului, IAI – Israel Aerospace Industries, care face pentru armată inclusive avioane, drone și rachete.

Până acum, proiectul a costat peste 88 de milioane de dolari, iar mare parte din sumă a venit de la un afacerist israelian. Naveta care va duce steagul cu steaua lui David pe Lună are doi metri în diametru, un metru înălțime și cântăresțe 585 de kilograme, dintre care 400 sunt doar combustibili. SpaceIL a anuțat că vehiculul spatial va fi lansat în cosmos cu una dintre rachetele Falcon 9 ale firmei lui Elon Musk, SpaceX.

Dacă misiunea va avea succes, Israelul va fi doar a patra țară din lume care trimite o sondă pe Lună, după URSS, Statele Unite și China. Finanțatorul proiectului speră că va reuși să inspire o nouă generație de savanți, așa cum s-a întâmplat atunci când Neil Armstrong a ajuns pe Lună. De asemenea, reprezentanții Israel Aerospace Industries vor să demonstreze că o misiune pe Lună nu trebuie să coste prea mult.

Loading...
loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also
Tesla construieşte a doua fabrică în China
Tesla va construi a doua sa fabrică în China, mai precis în Shanghai. Uzina, numită ...