Liderii UE, îngrijoraţi de existenţa protocoalelor

Alina Maria Bogdan OPINIE

În timpul discuţiei dintre premierul Viorica Dăncilă,  Jean-Claude Juncker, Frans Timmermans, la care a fost prezentă şi Corina Crețu, oficialii europeni s-au declarat de existenţa protocoalelor dintre serviciile secrete şi magistraţi, potrivit primului ministru al României. Într-un interviu acordat Antena 3, Viorica Dăncilă a declarat că a prezentat liderilor europeni ultimele evoluții în ceea ce privește reforma și modificările din sistemul judiciar.”Domnul Timmermans a spus că au existat protocoale între servicii secrete și procurori ceea ce este un lucru extrem de grav, iar domnul președinte Juncker a spus că acest lucru nu numai că este grav, este o încălcare a democrației. Deci, s-a discutat despre acest lucru, inclusiv despre cele 6.000.000 de telefoane ascultate, ceea ce este un lucru greu de crezut, dar din păcate un lucru real în România”, a declarat premierul.

Demersul Vioricăi Dăncilă, extrem de curajos, reprezintă prima acţiune de mutare pe terenul de la Bruxelles a temelor legate de Justiție. Pâna acum, coaliția de guvernare s-a mulțumit să explice situația în interiorul României, acum mută la Bruxelles. Este greu de crezut că Junker sau Timmermans nu știu sau nu înțeleg modul în care au acționat SRI și DNA, doar că până acum s-au făcut că nu văd pentru a-și ajuta protejații.

Dăncilă e primul premier PSD din ultimele guverne care deschide la Bruxelles tăiosul subiect al implicării serviciilor secrete în magistratură.

În acest moment se naște întrebare: pe ceilalți premieri PSD ce i-a oprit să comunice încălcările statului de drept direct la Bruxelles?

 

Loading...
loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also
Raport OTP ASSET: inflaţia ar putea să se modereze la 3,6% la sfârșitul acestui an
Inflația își poate atinge nivelul maxim în jurul nivelului actual și ar putea să se ...