Violenţe la Paris în urma euforiei victoriei Franţei: 2 morți şi mai mulţi răniţi

Marius Ghilezan SPORT

Organele de ordine au intervenit, ieri, noapte, pe unele artere ale Parisului, când euforia victoriei Franţei la Campionatul Mondial din Rusia s-a transformat în luptă de stradă: 2 morţi şi mai mulţi răniţi, consemnează agenţiile străine de presă.

Bucuria s-au transformat în haos, cu revolte și jafuri, când milioane de fani ai echipei naţionale de fotbal sărbătoreau victoria cu 4-2 în fața Croației în finala Cupei Mondiale. Mai mult de 500 de persoane au fost arestate noaptea după victorie, relatează corespondentul Express din Marea Britanie. Mai multe agenţii de presă au anunţat cifra de peste un milion de francezi pe marile bulevarde. La apelul unor cetăţeni indignaţi de violenţe,  aproximativ 100.000 de ofițeri de poliție au ieșit pe străzi, precum și 44.000 de pompieri.

În Annecy un bărbat de 50 de ani şi-a pierdut viaţa după ce a sărit în cap într-un canal

În orașul Annecy de sud-est, poliția a dat publicităţii un comunicat, prin care descria împrejurările prin care un bărbat în vârstă de 50 de ani a decedat: „şi-a rupt gâtul când a sărit într-un canal adânc pentru a sărbătorii victoria Franţei.

Un bărbat în vârstă de treizeci de ani a decedat după ce s-a izbit cu mașina într-un copac, în timp ce sărbătorea victoria la volan

Și în micul oraș Saint-Felix din nordul Franței, relatează presa franceză locală, un bărbat în vârstă de treizeci de ani a decedat după ce s-a izbit cu mașina într-un copac, în timp ce sărbătorea victoria la volan. Aproximativ 845 de mașini au fost vandalizate în timpul violenței de aseară, potrivit Ministerului de Interne francez. Mai mulţi jurnaliști au fost atacați în orașul Rouen din nordul Franței după ce au refuzat să șteargă un videoclip despre un atac violent asupra organelor de ordine. Sunt în afara oricărui pericol. Un echipaj de salvare a sărit în ajutorul lor cu o echipă medicală. 

În capitala franceză un bar a fost vandalizat, iar treizeci de tineri care purtau ochelari fumurii de schi au năvălit într-un magazin de pe Champs-Elysées, zâmbind și filmându-se cu telefoanele mobile.

Revoltele s-au răspândit dinspre Arcul de Triumf în suburbiile Parisului. }n centrul Parisului după terminarea meciului s-au strâns peste un milion de parizieni care au sărbătorit paşnic victoria.

Poliţia a pus tunurile de apă pe rebeli

Pe măsură ce francezii obişnuiţi, care celebrau victoria Franţei, s-au răspândit care încotro, poliţia a folosit tunurile de apă pentru a-i despersa pe rebeli. Asta se întâmpla după ora locală 23,30.

Jurnalistul francez de la Le Figaro, Paul Carcenac, a scris pe twitter din mijlocul evenimentelor: „Confruntări între bătăușii care aruncă sticle și organele de ordine.”

„Oamenii fug prin străzile adiacente.”

Loading...
loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also
Cei 12 băieţi, scoşi din peştera thailandeză, încep să povestească
Medicii spun că cei 12 tineri, scăpaţi de salvatori din peştera thailandeză, vor fi externaţi ...