Lovitură pe piaţa media: Rupert Murdoch a achiziţionat grupul britanic Sky, cu 32,5 miliarde de dolari

Marius Ghilezan ACTUALITATE Principal

Grupul media 21st Century Fox, deţinut de Rupert Murdoch, a anunţat miercuri că a ajuns la un acord pentru preluarea grupului britanic Sky, cu o ofertă care evaluează cel mai mare operator de televiziune cu plată din Europa la 32,5 miliarde de dolari, depăşind-o pe cea a rivalei Comcast, care oferise luna trecută 22 miliarde, transmite Reuters.
Grupul britanic Sky a cumpărat împreună cu BT Sport drepturile TV din Premier League pentru perioada 2016-2019, oferind 5,1 miliarde de lire.

210 de milioane de lire sterline câştigă prima clasată din Premier League pe drepturile de televiziune

Conform unei estimări făcute de Sporting Intelligence, ultima clasată din Premier League încasează aproximativ cât Barcelona si Real Madrid în Spania, 135 de milioane de euro, iar câstigătoarea titlului din Anglia va încasa cu 50% mai mult, 210 milioane de euro. Acum, Barca si Real incaseaza aproximativ 140 de milioane de euro.

Privind cât de mult fanii plătesc pentru un nou abonament la Sky Sports în comparație cu numărul de jocuri pe care fiecare club le-ar fi difuzat în primele patru luni ale sezonului, MoneySuperMarket a stabilit cam câte sute de lire trebuie să plătească un suporter pentru a vedea meciurile echipei favorite.. Un club are opt meciuri televizate în prima parte a sezonului, ceea ce înseamnă că fanii lor vor da doar 20 de lire sterline fiecare pentru meciul din Premier League televizat, în timp ce pentru a vedea primele trei cluburi mari, suporterii trebuie să plătească 80 de lire pentru fiecare meci live. Evident, nu este chiar atât de simplu, fanii continuând să urmărească o mulțime de alte sporturi, programe de fotbal live și programe importante, dar pentru cei care au o preferință puternică pentru a-și viziona propriul club în acțiune live, acest lucru înseamnă o cifră interesantă. Un suporter al Manchester United scoate cam 160 de lire pe lună din buzunar, cel al lui Sauhtampton, doar 40.

Loading...
loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also
Guvernul a adoptat un act legislativ prin care statul, din acționar minoritar, devine acționar majoritar
Pentru prima oară după 1990, Guvernul României a adoptat, marți, un act normativ care stabilește, ...