Cei 12 băieţi salvaţi din peştera thailandeză vor deveni călugări budişti

Marius Ghilezan ACTUALITATE Principal

Miracolul supravieţuirii, timp de două săptămâni în adâncurile peşterii thailandeze, precum şi moartea primului salvator i-a făcut pe cei 12 puşti din echipa de fotbal să ia o decizie privind viitorul vieţii lor.

Ardoon Sam-aon are 14 ani. Îşi aminteşte de momentul în care doi scafandri britanici i-au găsit, pe 2 iulie, într-o zonă inundată, aflată la mai mulți kilometri înăuntrul complexului de peșteri. ”A fost ceva magic. A trebuit să mă gândesc mult înainte să pot răspunde la întrebările lor” – mărturiseşte în conferinţa de presă de azi, potrivit corespondentului Reuters.

”Le-am spus tuturor, luptați în continuare, nu disperați”, povesteşte altul despre momentele din timpul numeroaselor zile petrecute în peșteră.


Ardoon devine cunoscut ca fiind primul care a răspuns în engleză primului scafandru care a ajuns la ei, notează CNN. El  că, la fel ca și alți colegi, săpa în căutarea unei posibile ieșiri când a auzit voci.

Antrenorul echipei de juniori, Ekkapol Chanthawong, cunoscut și drept Ake, le-a spus atunci să facă liniște. Antrenorul a cerut unuia dintre băieți să se apropie de margine și să aprindă o lanternă spre apă, dar acestuia i-a fost frică, așa că Ardoon s-a oferit voluntar. Când scafandrii britanici au ieșit la suprafață, el a a fost atât de șocat că nu a putut zice decât ”hello!”.

În cadrul întâlnirii cu presa, băieții și antrenorul lor au anunțat că au decis să devină călugări budiști ca omagiu pentru Saman Kunan, fostul pușcaș marin thailandez care a murit în timpul eforturilor de salvare. Antrenorul Ekkapol Chantawong a explicat că vor merge la un templu și vor trece prin ceremonie împreună.

Loading...
loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also
Lovitură pe piaţa media: Rupert Murdoch a achiziţionat grupul britanic Sky, cu 32,5 miliarde de dolari
Grupul media 21st Century Fox, deţinut de Rupert Murdoch, a anunţat miercuri că a ajuns ...