Narcisa Iorga, despre jurnaliştii care au produs ultimul fake news: ”sursa” i-a detonat cu zâmbetul pe buze!”

Alina Maria Bogdan OPINIE Principal

Luni 16 iulie, mai multe site-uri anunţau bomba: OUG pentru amnistie şi graţiere. Televiziunile au dezbătut ore întregi. Un caz tipic de fake news. „Sincer, îmi pare tare rău pentru jurnaliștii care au mușcat momeala cu ordonanța de urgență pentru amnistie și grațiere. Nu vreau să nominalizez, căci sunt arhicunoscute cazurile, doar amintesc faptul că nu cu mult timp în urmă au mai fost două situații de decredibilizare a unor jurnaliști care crescuseră prea mult în încrederea publicului,” comentează pe facebook Narcisa Iorga, fostă membră a CNA.

„Se întâmplă ca anumite ”surse” să furnizeze unor jurnaliști, în mod repetat, informații care se confirmă. Scopul: să le câștige încrederea pentru a-i folosi atunci când vor, așa cum vor. La un moment dat, li se servește o minciună împachetată ca adevăr. Încrederea e deja instaurată, știrea se duce ață, se amplifică. Scopul: să scoată din joc jurnaliștii respectivi, compromițându-i”, a mai scris cunoscuta jurnalistă.

A mai povestit o pildă care circulă printre jurnalişti: „dacă mama ta îți spune că te iubește, verifică din trei surse.” „În cazul ordonanței de urgență pentru amnistie și grațiere, cineva care pretinde că iubește ziariștii cu ”surse” le-a servit o bombă cu ceas. Păcat de ziariștii care au crezut ”sursa” ce i-a detonat cu zâmbetul pe buze!” – a încheiat Narcisa Iorga.

Loading...
loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also
Peugot şi Citroen se tem de taxele vamale, anunţate de Trump
Grupul francez PSA Peugeot-Citroen vrea să vândă din nou mașini pe piața din Statele Unite ...