Cum şi-a reparat fostul premier Mihai Tudose “Mercedes-ul ML” pe banii lui Carabulea

Ciorcan Mihai INVESTIGAȚII Principal

În schimbul numirii unui director al Carpatica Asig în conducerea Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), fostul premier Mihai Tudose a primit cadou piese şi reparaţii la maşina personală (un Mercedes ML). Culmea este că şi acest Mercedes ML i-a fost „dăruit” lui Tudose de o firmă ce primea de la stat contracte de peste 10 milioane de euro.  Potrivit informaţiilor publicate de site-ul www.caineledepaza.ro, Mihai Tudose şi-ar fi exercitat influenţa, în calitate de deputat şi preşedinte al Comisiei Economice, pentru a-l numi pe directorul Marian Mîrzac ca membru în conducerea ASF. Se întâmpla în anul 2013, când în Parlament se discuta o ordonanţă privind organizarea şi funcţionarea ASF. Potrivit înregistrărilor video de pe site-ul Camerei Deputaţilor, se observă cum Tudose a intervenit brutal atunci faţă de colegii deputaţi şi senatori reuniţi în şedinţa comună pentru a-i convinge să nu impună membrilor ASF o experienţă minimă necesară de 10 ani în domeniul financiar-bancar. “Băi, băi… Nu! Trebuie respins! Opreşte, frate! Trebuie respins. Respinge-l pe ăsta! Opreşte-l pe ăsta! Trebuie dat, negativ la primul!”- a sărit atunci Tudose referindu-se la impunerea experienţei minime de 10 ani. Urmare a insistenţelor fostului premier, deputaţii şi senatorii au stabilit atunci că experienţa minimă pentru membrii conducerii ASF să fie de minim şapte ani. Modificarea legislativă a fost cu dedicaţie pentru Marian Mîrzac, directorul companiei Carpatica Asig deţinută de omul de afaceri Ilie Carabulea. De altfel, imediat Mîrzac a fost cooptat în staff-ul ASF. După ce l-a susţinut pe  Carabulea să-şi impună omul, Tudose şi-a primit şi răsplata. Maşina sa a fost reparată pe cheltuiala companiei Carpatica Asig.

 

Falsuri grosolane

Mulţumiţi de sprijinul primit de la Tudose, cei de la Carpatica s-au ocupat apoi să îi repare deputatului maşina personală. Societatea de asigurare a comandat la data de 5 martie 2013 firmei Safety Car Com SRL  (facsimil) piese auto pentru un Mercedes ML în valoare de 9.062,74 lei. Conform documentului, piesele au fost solicitate pentru modelul de maşină cu seria  WDC 1641211A636181 deţinută de fiica lui Mihai Tudose, Diana Tudose. Această maşină înmatriculată cu numărul BR 42 CAT era chiar maşina folosită zilnic de deputatul Mihai Tudose. Pentru a se acoperi apoi în acte pentru foloasele necuvenite – sub formă de piese auto – oferite lui Mihai Tudose, cei din conducerea Carpatica Asig au recurs la un artificiu. Un alt director al Carpatica Asig SA, Radu Mustăţea, care deţinea o maşină identică cu a lui Mihai Tudose (Mercedes ML AMG gri) a declarat, în fals, că şi-a găsit maşina lovită în parcare. Mustăţea avea asigurare Casco, dar Tudose nu. Aşa că Mustăţea şi-a deschis în fals dosar de daune pentru a justifica achitarea facturii de piese pentru Tudose. Aşa cum am arătat în documente, pe respectiva comandă şi factură se văd exact datele de identificare ale maşinii lui Tudose, nu ale autoturismului lui Radu Mustăţea. Un al fost director de Daune al Carpatica Asig, Alexandru Stanilă, a recunoscut întreaga manevră. “Radu Mustăţea avea un Mercedes ML AMG culoare gri, identic cu cel al lui Mihai Tudose. Mustăţea a venit la mine să-i fac rost de piesele pentru Tudose şi să deschid dosar de daună pe maşina lui. Lucru pe care l-am facut, dar când a trebuit să se plătească piesele a tot zis să amânăm şi dosarul s-a închis. Apoi a fost deschis dosar fictiv pe maşina lui Mustăţea şi s-au plătit piesele pentru maşina lui Tudose”, a mărturisit fostul şef Daune de la Carpatica Asig. De altfel, niciodată nu s-a deschis vreun dosar de daune pentru maşina condusă de Mihai Tudose, lucru ce arată clar că acesta a beneficiat de “bonusuri” sub formă de piese auto şi cheltuieli de service din partea societăţii Carpatica Asig SA.

Anul trecut, Marian Mârzac şi Radu Mustăţea au fost condamnaţi la închisoare cu executare la 3 ani şi 6 luni, respectiv 2 ani şi 6 luni, în dosarul Carpatica. Pentru Ilie Carabulea s-a dispus pedepasă de 5 ani şi 6 luni de închisoare cu executare.

 

 

Maşina buclucaşă i-a fost dată de la o firmă abonată la contracte publice

În afară de intervenţia în favoarea societăţii Carpatica Asig SA, Mihai Tudose mai are o problemă: respectivul autoturism   i-a parvenit de la firma Electric Proiect Office SRL. Recent înfiinţată, această firmă a beneficiat de la stat de lucrări de construcţii peste 10 milioane de euro. De altfel, la EN Electric Proiect Office SRL a lucrat ca secretară chiar soţia lui Mihai Tudose, Corina Tudose. Acestă firmă a primit lucrări şi în perioada în care Tudose a fost ministrul Economiei.

 

 

Loading...
loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also
FOST PREȘEDINTE SUD-COREEAN, ÎNCĂ 8 ANI DE ÎNCHISOARE PENTRU CĂ A LUCRAT CU “SERVICIILE”
, prima femeie președinte din istoria Coreei de Sud, a primit încă opt ani de ...