FOST PREȘEDINTE SUD-COREEAN, ÎNCĂ 8 ANI DE ÎNCHISOARE PENTRU CĂ A LUCRAT CU “SERVICIILE”

Valentin Borcea INTERNATIONAL

, prima femeie președinte din istoria Coreei de Sud, a primit încă opt ani de închisoare, pe lângă cei 24 de ani pe care îi ispășește deja.

Un tribunal din Seul a trimis-o șase ani după gratii, pentru că a acceptat ilegal fonduri de la agenția de informații a Coreei de Sud și la doi ani pentru interferarea în procesul de vot. Park Geun-hye se află deja în detenție după ce a fost condamnată pentru corupție, în aprilie.

Sentința a fost transmisă în direct la TV. Fostul președinte a boicotat sedința tribunalului, și-a susținut vinovăția și a acuzat că întreg procesul este unul politic.

Actualul președinte sud-coreean, Moon Jae-in, a vizitat astăzi, pentru prima oară, sediul agenției de spionaj implicată în cazul precedesoarei sale. Liderul de la Seul le-a spus ofițerilor de informații că instituția pentru care lucrează “nu va mai polua niciodată politica internă” și că nu trebuie să fie loiali niciunui regim sau persoane, ci poporului sud-coreean.

Din ultimii șapte președinți al Coreei de Sud, doar unul nu a fost anchetat pentru diverse infracțiuni. Cinci dintre ei au ajuns la închisoare și al șaselea s-a sinucis înainte ca tribunalul să dea o sentință. Președintele sud-coreean cu cel mai lung mandat a fost Park Chung-hee, tatăl lui Park Geun-hye. El a condus statul asiatic în timp de 13 ani, într-un stil foarte autoritar, dar care a pus bazele succesului economic de care se bucură acum Coreea de Sud. Park Chung-hee a fost asasinat în 1979 de către directorul agenției naționale de spionaj.

Loading...
loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also
Putin a creat medalii pentru jurnaliştii pro-Kremlin
Președintele rus, Vladimir Putin, a semnat un decret prin care sunt create două medalii noi, ...