Fondatoarea FEMEN, organizaţie a fetelor din Ucraina care protestează topless, găsită moartă la Paris

Valentin Borcea ACTUALITATE INTERNATIONAL

Oksana Șachko, una dintre fondatoarele grupării feministe radicale FEMEN, a fost găsită moartă în apartamentul ei din Paris. Avea doar 31 de ani. Potrivit prietenilor ei, tânăra s-a sinucis, deoarece a lăsat un bilet de adio. Informația a fost confirmată și de FEMEN, prin intermediul paginii web oficiale. Autoritățile franceze nu au transmis încă nimic.

Oksana Șachko a fost una dintre tinerele care au protestat în fața lui Vladimir Putin și a Angelei Merkel în 2013, în Germania. Fotografia făcută a devenit un subiect de glume pe Internet de atunci, deoarece președintele rus părea încântat de tinerele care au apărut dezbrăcate în fața lui, nu enervat de protest.

Organizația FEMEN a fost fondată în Ucraina acum 10 ani iar membri săi sunt numai femei tinere. Gruparea apără drepturile femeilor și protestează împotriva agresiunilor sexuale și a turismului sexual, toate fiind probleme reale în Ucraina.

FEMEN a devenit cunoscută în toată lumea prin protestatarele, cu mesaje scrise pe piept, care întrerup evenimente politice și culturale de anvergură ca să fie luate în seamă de presa mondială. În decembrie 2017, o activistă FEMEN a vrut să fure statuia pruncului Iisus din diorama nașterii Domnului amplasată la Vatican. În prezent, organizația are filiale pe patru continente.

 

Loading...
loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also
Tour de France a fost oprit de un protest al fermierilor francezi cu baloţi de paie
Cea mai cunoscută cursă ciclistă din lume, Turul Franței, a fost oprită timp de 15 ...