Cei „Patru piloni de acţiune” ai României în timpul Preşedinţiei UE

Marius Ghilezan POLITIC Principal

Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, a prezentat astăzi propunerea de proiect al României pentru Preşedinţia UE din 1 ianuarie 2018, pe care i-a numit: „patru piloni de acţiune.”

1`. “O Europă a convergenţei”, care vizează partea de creştere economică, fără a exista un dublu standard. În particular guvernul român ar dori să se vorbească în cele şase luni mai mult despre Strategiei Uniunii Europene pentru regiunea Dunării.

2 „O Europă a siguranţei”. După Preşedinţia austriacă, cea care a iniţiat dialogul pe tema securităţii europene, România va aduce plusvaloare.
3. „Europa, actor global” – se referă la acţiunea externă a UE, la sprijinirea parcursului european al ţărilor din Balcanii de Vest şi la întărirea relaţiei cu ţările din Parteneriatul estic. Un loc special vor avea dialogurile despre parcursul european al Republicii Moldova.

4.”O Europă a coeziunii” – o bună colaborare, un respect între statele membre, să nu existe un dublu standard, să nu mai existe acel sentiment că ar putea exista cetăţeni de diferite ranguri.

Loading...
loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also
Tudorel Toader a respins toate cele patru candidaturi pentru funcția de procuror-șef al DNA
“În cadrul procesului de selecție s-a apreciat că niciunul dintre candidați nu îndeplinește cerințele necesare ...