Facebook, pierdere de 100 de miliarde de dolari într-o singură zi

Valentin Borcea INTERNATIONAL Principal

 

Acțiunile Facebook au pierdut 20% din valoarea lor de la bursă, atunci când s-a deschis ziua de tranzacționare la New York, deoarece investitorii s-au speriat de scăderea veniturilor și creșterii cheltuielilor preconizate de șefii rețelei de socializare.

Asta înseamnă că firma fondată de Mark Zuckerberg a pierdut 100 de miliarde de dolari din valoarea sa de piață. Indexul Nasdaq a scăzut și el cu 1% din cauza performanței proaste a Facebook.

Compania a anunțat că va crește cheltuielile cu 50% sau mai mult, ca să îmbunătățească securitatea și modul în care monitorizează conținutul. De asemenea, firma a avertizat investitorii că veniturile din reclame vor scădea, deoarece utilizatorii au din ce în ce mai multe variante de a bloca publicitatea.

Performanța proastă pe bursă vine și pe fondul scandalului Cambridge Analytica, în care Facebook a fost acuzată că a dat acces la datele private ale utilizatorilor unei firme străine. Cazul a dus la prăbușirea încrederii utilizatorilor în rețeaua de socializare și a atras atenția guvernelor asupra modului în care sunt folosite datele personale în mediul online.

Analiștii cred totuși că a fost vorba de o reacție exagerată a investitorilor, deoarece câștigurile Facebook au crescut cu 40% față de anul trecut iar numărul de utilizatori activi a crescut și el.

Loading...
loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also
Cei „Patru piloni de acţiune” ai României în timpul Preşedinţiei UE
Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, a prezentat astăzi propunerea de proiect al României ...