Patru mașini Rolls Royce folosite de Familia Regală britanică, scoate la licitație

Valentin Borcea INTERNATIONAL Principal

Patru Rolls-Royce, care au fost în garajul Palatului Buckingham, vor fi scoase la vânzare de către casa de licitație Bonhams.

Cea mai impresionantă mașină și cea estimată să aducă cei mai mulți bani este un Rolls-Royce Phantom IV State Landaulette din 1953. Automobilul a fost construit pentru Jubileul de Aur al Reginei Elisabeta a II-a și a fost folosit de suverană până în 2002, inclusiv în turnee regale peste hotare.

Ca și celelalte mașini oficiale ale Coroanei Britanice, și aceasta este vopsită la exterior în burgundiu și negru. Printre modificările speciale pentru uz regal se numără geamurile foarte mari și scaunele înălțate, astfel încât publicul său o poată vedea ușor pe Regină. Deși are mai bine de 60 de ani vechime, are aer condiționat și geamuri electrice.

Rolls Royce a mai fabricat doar alte 17 Phantom IV, exclusiv pentru șefi de stat. Prețul estimate de vânzare este între 1,1 și 2,3 milioane de euro. O mașină similară a fost folosită de Ducesa Meghan de Sussex ca să vină la biserică pentru nunta cu Prințul Harry. Alți posesori au mai fost Șahul Mohammad Reza Pahlavi al Iranului, generalul Franco (care a avut 3, rămase acum Casei Regale a Spaniei), primul Emir al Kuweit-ului, și Regele Faisal al II-lea al Irakului.

Un alt Rolls-Royce oficial al Reginei Elisabeta a II-a, scos acum la licitație, este un Rolls-Royce Phantom V High Roof State Limousine din 1960. Vehiculul a fost folosit de suverană și de Prințul Philip pentru mai multe evenimente de stat și în prezent este expus la bordul yachtului regal Britannia, ancorat ca muzeu în Edinburgh. Luneta din spate este făcută dintre bucată mare de plexiglas curbat, tot pentru mai multă vizibilitate. Prețul estimat: între 1,1 și 1,7 milioane de euro.

Celelalte două Rolls-Royce-uri regale, de la această licitație, mai sunt un Rolls-Royce Phantom VI Limousine în 1979, care s-a putea vinde și cu 1,5 milioane de euro și un Rolls-Royce „Centenary” Silver Spur Saloon, mașina cu numărul 100,000 produsă de firma britanică și folosită ocazional de Prințesa Diana.

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Tăriceanu demontează fake-news-ul cu spargerea coaliţiei de guvernare
Preşedintele Senatului şi al ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, transmite „tuturor celor care îşi doresc să ...