Vinul românesc, promovat la export. Ministerul Agriculturii aprobă un ajutor de stat nerambursabil pentru companiile din viticultură în valoare de 200 de mii de euro/ beneficiar

Mihai Popescu ACTUALITATE ECONOMIC

Ministerul condus de Petre Daea va acorda companiilor din sectorul viticol un sprijin de 7 milioane lei (1,5 milioane euro) pentru promovarea vinurilor românești în străinătate, măsura fiind prevăzută în programul național de sprijin al acestui sector. Valoarea maximă a ajutorului nu poate depăși 200.000 de euro pentru fiecare beneficiar, iar valoarea totală a schemei de ajutor de minimis este de 1.500.000 euro, fiind asigură în limita creditelor de angajament aprobate în anul 2018 Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

Conform proiectului de Hotărâre, sprijinul financiar se acordă companiilor, respectiv producătorilor din sectorul viticol, care promovează vinuri în străinătate. Suma de 200.000 euro se aplică indiferent de forma ajutorului de minimis sau de obiectivul urmărit și indiferent dacă ajutorul acordat este finanțat în totalitate sau parțial din resurse europene.

Obiectivul acordării sprijinului financiar îl reprezintă stimularea întreprinderilor din sectorul vitivinicol, societăți private, în vederea implementării programelor de promovare a vinurilor în țările terțe ce pot conduce la îmbunătățirea echilibrului între cerere și ofertă, consolidarea sectorului vitivinicol european precum și la îmbunătățirea competitivității și a exportului vinurilor cu DOC și IG, sau a vinurilor pentru care se indică soiul viței-de-vie.

”Ajutorul se acordă sub formă de fonduri nerambursabile iar plata efectivă a acestuia se poate efectua în avans, ca plată intermediară și sold, în urma prezentării de către beneficiar a cererilor de plată și a documentelor justificative, la aceleași termene și în aceleași condiții ca și pentru plățile din Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA) aferente ajutorului financiar nerambursabil”, se menționează în documentul publicat de Ministerul Agriculturii.

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Fifor susține că declarația cu rachetele balistice de la Deveselu a fost o eroare de interpretare
Ministrul Apărării a declarat marți seara la Antena 3 că la baza de la Deveselu ...