Rata şomajului a scăzut în luna iunie

Mihai Popescu ACTUALITATE ANALIZE ECONOMIC SOCIAL

Conform cifrelor prezentate de Eurostat și INS, în luna iunie a anului 2018, rata șomajului a ajuns la 4,5%, cu 0,3 puncte procentuale mai mică decât în luna iunie a anului trecut.

După ultimele raportări, numărul șomerilor din România a ajuns la 403.921 de persoane în luna iunie 2018, în scădere cu 51.395 de persoane faţă de aceeași perioadă a anului 2017.

Scăderea semnificativă a ratei șomajului se datorează politicilor guvernamentale de majorare a salariului minim și majorare a salariilor bugetarilor, ceea ce a dus automat la creșteri și în sectorul privat. Acești factori au contribuit la trecerea unui număr important de persoane din categoria şomerilor în cea a salariaţilor, explică un expert al Ministerului Muncii.

La nivel european, România se situează pe locul opt în funcție de rata șomajului, după Cehia (2,4%), Germania (3,4%), Ungaria (3,6%), Polonia (3,7%), Malta (3,9%), Olanda (3,9%) şi Marea Britanie (4,1%). Cea mai ridicată rata a șomajului se află în Grecia, 20,2% iar media europeană pentru luna iunie a acestui an fost de 6,9%.

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Vinul românesc, promovat la export. Ministerul Agriculturii aprobă un ajutor de stat nerambursabil pentru companiile din viticultură în valoare de 200 de mii de euro/ beneficiar
Ministerul condus de Petre Daea va acorda companiilor din sectorul viticol un sprijin de 7 ...