Președintele Venezuelei, ținta unei tentative de asasinat cu drone. Șase arestați

Marius Ghilezan INTERNATIONAL

Nicolas Maduro, președintele Venezuelei și urmașul lui Hugo Chavez în fruntea statului latino-american, a scăpat ieri ca prin urechile acului de o tentativă sofisticată de asasinat. Atacatorii au vrut să folosească două drone încărcate cu un kilogram de explozibil C4, ca să-l omoare pe liderul de la Caracas.

Atacul a avut loc în timp ce Nicolas Maduro ținea un discurs în aer liber, la o ceremonie în onoarea Gărzii Naționale, una dintre ramurile forțelor armate. În timp ce președintele vorbea, o explozie puternică s-a auzit undeva deasupra sa. Liderul venezuelean s-a panicat, gărzile de corp l-au înconjurat imediat cu scuturi antiglonț iar televiziunea de stat, care transmitea în direct ceremonia, a tăiat sunetul și a schimbat imaginea.

Nicolas Maduro a încercat să vorbească mai departe, dar s-a auzit și o doua explozie, de data această mai aproape de mulțime, iar soldații încolonați în fața tribunei oficiale au rupt-o la fugă în toate direcțiile. Acestea au fost și ultimele imagini pe care le-a transmis televiziunea de stat, deoarece imediat după au tăiat de tot emisiunea.

Câteva ore mai târziu, Nicolas Maduro a ținut un discurs televizat, înconjurat de guvern și de liderii armatei. Președintele venezuelean a acuzat extrema-dreaptă din țară și pe omologul său columbian, Juan-Manuel Santos, că au încercat să-l omoare. Atacul ar fi fost finanțat de diaspora venezueleană din Florida, Statele Unite, a mai spus liderul de la Caracas.

Tentativa de asasinat a fost revendicată de o grupare formată de civili și militari, care a spus că onoarea militară nu le permite să îndure la putere un grup care a uitat de constituție și care s-a îmbogățit pe banii statului. De asemenea, gruparea de opoziție a mai transmis că s-au hotărât să acționeze și din cauza lipsei de mâncare, de medicamente și de faptul că școlile au ajuns mijloace de îndoctrinare comunistă.

De când Nicolas Maduro i-a urmat lui Hugo Chavez la putere, Venezuela s-a cufundat în cea mai severă criză din istorie. Inflația a ajuns la 40.000% și s-ar putea să atingă pragul de 1.000.000% până la finalul anului, magazinele sunt goale, nu se mai găsesc nici măcar produse de strică necesitate, iar oamenii mor de foame. Venezuelenii au ajuns să se bată pe ajutoarele primite de la autorități și să spargă depozitele guvernului ca să ia ceva de mâncare.

Șase arestări

Ministrul venezuelean de Interne, Nestor Reverol, a anunţat duminică şase arestări în ancheta privind atacul cu drone asupra preşedintelui Nicolas Maduro, transmite AFP, citată de Agerpres. “Până în prezent, au fost arestaţi şase terorişti şi ucigaşi plătiţi, mai multe vehicule au fost confiscate. Au avut loc percheziţii în mai multe hoteluri din capitală, unde au fost descoperite dovezi copleşitoare”, a declarat oficialul citat.

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Liviu Dragnea: „În 2021, punctul de pensie se va dubla față de anul 2016 al guvernării Cioloș”
„Dacă în 2016, anul guvernării lui Cioloș, punctul de pensii era de 871 de lei, ...