Vicepremierul Italiei: Respectarea normelor fiscale ale UE nu este o prioritate, nevoile cetățenilor sunt prioritare

Valentin Borcea INTERNATIONAL Principal

Luigi Di Maio, vicepremier al Italiei și liderul celui mai mare partid al țării, Mișcarea Cinci Stele (M5S), a declarat că respectarea normelor fiscale ale UE este mai puțin importantă decât implementarea noilor reforme, ce includ tăieri de taxe, creșterea pensiilor și ajutoarelor sociale.

Liderul M5S a spus că executivul de la Roma va încerca să aplice reformele și să respecte normele UE în același timp, dar că regulile de la Bruxelles nu pot să dicteze ce poate și ce nu poate Italia să facă. Luigi Di Maio s-a referit în special la pragul de 3% din PIB sub care trebuie menținut deficitul bugetar, o regulă pe care toate statele UE trebuie să o respecte dacă nu vor să fie sancționate prin procedura de deficit excesiv.

„Deficitul de 3% din PIB nu este Biblia”

“Cetățenii și nevoile lor sunt prioritățile noastre” a declarat vicepremierul într-un interviu pentru postul public RAI, citat de Reuters. Declarații similare a făcut și Matteo Salvini, ministrul de Interne și liderul Ligii Nordului, celălalt partid al actualei coaliții de guvernare de la Roma. “Vom face tot ce putem ca să evităm creșterea deficitului și să respectăm toate regulile, dar dacă o să avem de ales între ajutorarea sau ruinarea familiilor, deficitul de 3% din PIB nu este Biblia” – a spus Matteo Salvini pentru cotidianul „Corriere della Sera’.

Italia are a doua cea mai mare datorie publică din UE, după Grecia, 2,3 mii de miliarde de euro sau 132% din PIB. Uniunea Europeană acordă ajutor Romei pentru reducerea problemelor fiscale, dar guvernul italian trebuie să adopte un buget pentru anul viitor până în septembrie și ca acesta să fie aprobat de Comisia Europeană.

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Regele Felipe al VI-lea, cea mai mare cotă de încredere din istoria modernă a monarhiei spaniole
Regele Felipe al VI-lea a Spaniei a ajuns la o cotă de încredere de 75,3% ...