Viktor Orban vrea “educație patriotică” și în grădinițele maghiare din Ardeal

Marius Ghilezan INTERNATIONAL Principal

Premierul Ungariei, Viktor Orban, vrea să introducă educație patriotică pentru copiii de grădiniță, a anunțat cotidianul Nepszava, care citează modificările aduse curriculei. Scopul este de “a crea o conștiință națională, de a învăța valorile culturii creștine, de a genera un sentiment patriotic, dragoste de țară și de familie,” scrie în documentul citat de ziarul maghiar.

Astfel, micuții cu vârste între 3 și 7 ani, vor fi învățați cântece populare ungurești, proverbe, basme populare și pilde creștine. Reprezentanții sistemului educațional au spus că nu au fost informați de aceste schimbări, care au venit printr-un decret dat de Viktor Orban pe 25 iulie 2018. Educatorii se tem ca nu cumva guvernul de la Budapesta să nu exagereze cu noua programă pentru granite.

Mai îngrijorător, una dintre modificările aduse de guvernul Orban face referire indirect și la România. Grădinițele din Ungaria vor trebui să intărească legăturile cu grănițele ungurești din afara granițelor. “Pentru a crea un spațiu educațional între instituțiile de limbă maghiară din bazinul carpatic, grădinițele trebuie să facă eforturi ca să creeze legături cu grădinițele ungurești din străinăate și să mențină o relație profesională, după posibilități” – se spune în decretul premierului Viktor Orban.

Amintim că Viktor Orban, prezent la Universitatea de Vară de la Băile Tușnad, a spus că centenarul Marii Uniri nu este un moment festiv pentru maghiarii din România și că “secuimea va exista şi atunci când toată Europa se va fi aplecat în faţa islamului. Oferta noastră, deci e către toţi vecinii noştri, deci şi către prietenii noştri români, în loc să negăm realitatea, ceea ce nu e raţional, mai bine să considerăm această realitate ca o resursă. Privim Transilvania ca o resursă, vrem o secuime puternică, o maghiarime mai puternică.”

 

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Google a lansat noua versiune de Android: Android Plăcintă (Pie)
Google a lansat oficial noua versiune a celui mai popular sistem de operare pentru telefoane ...