Google a lansat noua versiune de Android: Android Plăcintă (Pie)

Valentin Borcea ECONOMIC Principal

Google a lansat oficial noua versiune a celui mai popular sistem de operare pentru telefoane mobile din lume: Android 9 sau Android Pie, adică ”Plăcintă” pe românește. Primele smartphone-uri care se bucură deja de noul sistem de operare sunt cele din gama Pixel, produse chiar de Google.

Până la sfârșitul toamnei vor primi noul Android și utilizatorii înscriși în programul Android Beta și care au dispozitive de la Sony Mobile, Xiaomi, HMD Global, Oppo, Vivo, OnePlus și Essential. De asemenea, Google lucrează și cu alți parteneri, astfel încât să poată oferi actualizarea și pentru mai multe telefoane în acest an.

Ce aduce nou?

Android Pie se concentrează mai ales pe schimbări de culise, care să facă telefoanele mai rapide, dar și să consume mai puțină baterie în același timp. Noul sistem de operare a devenit compatibil și cu nouă modă a ecranelor telefoanelor mobile: “bretonul”, acea parte neagră din partea de sus a ecranului, care a apărut prima oară la iPhoneX.

Dar poate cel mai important, noul Android Pie va combate depedența de telefon. Sistemul de operare are preinstalată o aplicație care spune utilizatorilor cât timp au utilizat smartphone-ul, cât timp au folosit fiecare aplicație și permite setarea unor limite de timp.

Oamenii își verifică telefoanele, în medie, de 47 de ori pe zi, iar dependența a devenit un lucru real. Marile firme din domeniu încearcă acum să găsească soluții pentru această problemă din ce în ce mai serioasă.

În prezent, 85,9% dintre toate telefoanele mobile de pe piață rulează Android. Doar 14,1% dintre smartphone-urile din lume au iOS, sistemul de operare al Apple.

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Donald Trump avertizează: Cine face afaceri cu Iran nu va face cu SUA
Statele Unite au reactivat oficial sancțiunile impuse Iranului din cauza programului său nuclear. Penalitățile fuseseră ...