România va primi 59 de milioane de euro de la UE pentru modernizarea traficului pe Dunăre

Valentin Borcea ECONOMIC Principal

Comisarul European pentru Politica Regională, Corina Crețu, a anunțat că a aprobat proiecte românești în valoare de 59 de milioane de euro dedicate îmbunătățirii trasportului fluvial. Banii vor veni din fondurile de coeziune și sunt menite să deblocheze potențialul enorm al comerțului dunărean și să ducă la o creștere a economiei regiunii.

Este vorba de proiecte de modernizare a ecluzelor de pe canalele Dunăre – Marea Neagră și Midia Năvodari – Poarta Albă. După finalizarea investițiilor, prognozată pentru 2021, traficul de Dunăre ar urma să se majoreze cu 50%

Dunărea este cel mai lung fluviu din Uniunea Europeană și al doilea cel mai mare din Europa, după Volga din Rusia, cu o lungime totală de 2860 de kilometri. 30% din bazinul Dunării este în România, cea mai mare proporție. Fluviul are o importanță economică și strategică încă din antichitate.

În prezent, Dunărea poate fi navigată de nave maritime de la gurile de vărsare până la Brăila și de vase fluviale până la Kelheim, în Bavaria. În dreptul acestei localități se întâlnește canalul Rin-Main-Dunăre cu fluviul mare. În 2014, peste 40 de milioane de tone de mărfuri au fost transportate pe Dunăre, dintre care 14,3 milioane de tone au trecut prin canalul Dunăre-Marea Neagră. Prin comparație, pe Rin se transportă o cantitate dublă de marfă.

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
România a depășit Ungaria la producția de automobile
România a produs 121.679 de automobile în primul trimestru din 2018, în timp ce Ungaria ...