Liviu Dragnea avertizează: Iohannis şi Opoziţia vor bloca noua Lege a pensiilor

Marius Ghilezan POLITIC Principal SOCIAL

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a declarat joi, la România TV, că își propune ca noua Lege a pensiilor să ajungă în dezbaterea Parlamentului cât mai curând, astfel încât aceasta să intre în vigoare până la 1 ianuarie 2019. Potrivit lui Dragnea, proiectul noii Legi a pensiilor va putea fi supusă dezbaterii parlamentare imediat după ce se reiau lucrările forului legislativ.

Totodată, liderul PSD se așteaptă ca acest proiect de lege să fie blocat, la fel ca și în alte cazuri, de președintele Iohannis sau de Opoziție. ”Nu a fost o lege bună adoptată de Parlament care să nu fie blocată sau întârziată, nu a fost asa ceva. Nu cred că Iohannis nu va bloca sau nu îi va pune pe cei de la USR sau PNL. Vrem ca legea să fie în vigoare până la finalul anului astfel încât, de la 1 ianuarie, să înceapă recalcularea pensiilor”, a declarat Liviu Dragnea.

Președintele PSD a mai arătat că noua Lege a pensiilor a fost elabobrată după mai multe analize și simulări, astfel încât aceasta să nu afecteze nicio categorie de pensionari. ”S-au făcut simulări aproape un an, 7-8 luni de zile, au fost peste 3.000 de pensii în plată luate în calcul şi introduse în variantele de calcul care au fost analizate. Când ne-am oprit la varianta finală s-a făcut din nou o simulare, s-au luat cazuri de pensii care să cuprindă toate categoriile „, a mai spus liderul PSD.

Menționăm că, noua Lege a pensiilor propusă de Coaliţia PSD-ALDE a fost pusă în dezbatere publică de Ministerul Muncii şi Justiţiei Sociale începând de joi, 9 august. Potrivit liderului PSD, această lege urmează să intre în vigoare începând cu anul 2021 și va duce la creșterea suplimentară a pensiilor față de actuala legislație.

 

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Un protest marcat de violențe
Mult anunțatul miting cu 1 milion de participanți a debutat cu violențe.  Ultimele estimări arată ...