Angela Merkel: Sistemul european de azil pentru imigranţi nu mai funcționează

Valentin Borcea INTERNATIONAL Principal

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, a spus în timpul unei conferințe de presă comună cu premierul Spaniei, Pedro Sanchez, că sistemul european de azil, așa-numit sistem Dublin, nu mai funcționează. Acesta prevede că statul prin care intră un imigrant în UE este responsabil de acel imigrant și de procesarea solicitării lui pentru azil. „Dacă e așa, niciun imigrant sau refugiat nu ar ajunge niciodată în Germania, ceea ce nu e real” – a spus șefa executivului de la Berlin.

Angela Merkel a făcut apel către toate statele europene pentru o soluție echitabilă la problema imigrării. Rezolvarea ar trebui să implice negocieri cu țările de origine, oprirea traficului de persoane și semnarea unor acorduri de repatriere.

Cancelarul german a fost în Spania, deoarece această țară a devenit acum principala poartă de acces în Europa a imigranților. Până acum era Italia. Refugiaților le era ușor să treacă din Libia până în Italia. Totuși, mulți oameni au ajuns în apele Mediteranei, după ce ambarcațiunile cu care voiau să treacă marea s-au scufundat. Aceștia erau adesea salvați de ONG-uri care îi duceau în Italia, dar noul guvern de la Roma nu mai primește asemenea nave de salvare.

Germania a semnat deja un acord cu Spania pentru returnarea solicitanților de azil descoperiți la granița austro-germană și care depuseseră deja cerere pentru protecție autorităților spaniole.

Guvernul Angelei Merkel a ieșit foarte șifonat și era să cadă după ce ministrul de Interne, Horst Seehofer, a amenințat că va impune controale unilaterale la granița cu Austria, pentru a întoarce imigranții care nu au ce să caute în Germania. Criza s-a rezolvat după ce Angela Merkel a cedat presiunii și a fost de acord cu întărirea frontierei.

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Ghidul poliției americane pentru utilizarea forței
Folosirea forței – doar atunci când este necesară – este o obligație legală și morală ...