Un sudanez a forţat poarta de intrare din Palatul Westminster, sediul Parlamentului britanic

Valentin Borcea INTERNATIONAL

Incident terorist, ieri în Marea Britanie. Un bărbat de 29 de ani a încercat să intre cu mașina în Palatul Westminster, sediul parlamentului britanic, dar vehiculul s-a oprit în barierele de siguranță. Atacatorul a lovit în schimb mai mulți pietoni și cicliști în timpul goanei sale nebunești.

Suspectul este Salih Khater, are 29 de ani, şi a ajuns în Marea Britanie ca refugiat din Sudan în 2010. Bărbatul a primit inițial azil, deoarece provenea din regiunea Darfur, măcinată de un sângeros război civil, dar a reușit să-și ia cetățenia britanică în ultimii doi ani.

Atacatorul nu era cunoscut nici de MI5 (SRI-ul britanic) și nici de brigada antitero a poliției, dar avusese probleme cu poliția locală din Londra. Vecinii și familia au relatat că tânărul era foarte tăcut și retras, dar că nimic nu le-a dat de gândit că s-ar fi radicalizat.

Potrivit forțelor de ordine, bărbatul a condus 90 de minute în jurul Palatului Westminster, înainte să lanseze atacul. Autoritățile britanice au spus că a fost vorba de un gest intențional. În mașina pe care a folosit-o în acest atentat nu au fost găsite alte arme.

Salih Khater a fost arestat, dar a refuzat să coopereze cu poliția. Investigatorii nu au aflat nici până la această oră ce l-a provocat pe tânărul de origine sudaneză să comită un asemenea atac.

 

 

Brutarul român s-a interpus teroriştilor cu lada de bere

Anul trecut, în martie, un bărbat a intrat cu mașina pe trotuarul podului Westminster, apoi s-a dat jos și a atacat trecătorii cu un cuțit. Cinci oameni au fost uciși atunci, inclusiv un polițist. Apoi în iunie, trei teroriști ISIS – care se aflau într-o dubă, au intrat cu vehiculul în pietonii care traversau podul Londrei. Apoi atacatorii s-au dat jos, au intrat în zona comercială Borough Market, unde s-au năpustit cu cuţite asupra oamenilor. Opt persoane au fost ucise și 48 au fost rănite. Erou al acestui incident a fost un brutar român, care s-a opus teroriștilor doar cu o navetă de bere în mână. Pentru acest gest eroic, a fost decorat de Regina Elisabeta a II-a.

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Scutul antirachetă din Polonia, întârziat doi ani de constructori
Componenta din Polonia a scutului antirachetă, adică o bază similară cu cea de la Deveselu, ...