Scutul antirachetă din Polonia, întârziat doi ani de constructori

Valentin Borcea INTERNATIONAL Principal

Componenta din Polonia a scutului antirachetă, adică o bază similară cu cea de la Deveselu, va fi gata abia în 2020, cu doi ani mai târziu decât era planificat. Pentagonul acuză firma de construcție poloneză care se ocupă de lucrare, deoarece nu a adus suficienți oameni și materiale pe șantier în timp util.

Din această cauză, constructorul a reușit să rateze toate țintele asumate până acum. Militarii americani au decis să se implice în conducerea firmei de construcții, astfel încât baza de rachete interceptoare să fie gata mai repede. Întârzierile nu vor avea impact în bugetul proiectului, au anunțat oficialii de la Pentagon, deoarece compania a primit stimulente financiare semnificative să termine la timp, dar și riscă penalități considerabile dacă planul original nu este respectat.

Mai multe echipamente militare ale sistemului Aegis sunt pe șantier și așteaptă să fie montate atunci când se va putea. Întârzierile nu trebuie văzute drept o lipsă de angajament din partea Statelor Unite față de scutul antirachetă european, numit oficial European Phased Active Approach (EPAA)

Scutul are o componentă navală, distrugătoarele Aegis staționate în Spania, un radar amplasat în Turcia care să detecteze lansări de rachete din Orientul Mijlociu, și câte o bază de interceptoare în România și Polonia. NATO a declarat că sistemul de apărare balistică a devenit operațional în 2016.

Rusia a criticat în cei mai duri termeni construcția scutul antirachetă al NATO. Kremlinul se teme că interceptoarele vor fi folosite împotriva unor potențiale rachete rusești, ceea ce ar scădea capacitatea armatei ruse de a descuraja un atac și că la Deveselu rachete interceptoare pot fi înlocuite cu rachete ofensive.

Oficialii NATO au spus în repetate rânduri că aceste lucruri nu sunt posibile, deoarece scutul a fost gândit să distrugă proiectile venite din Iran sau din Coreea de Nord și că nu ar fi tehnic capabil să doboare rachete rusești, venite de la distanță mică.

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Un român a murit în Italia după prăbuşirea viaductului din Genova
Doi români se numără printre cei 39 de oameni care au murit după ce viaductul ...