A murit senatorul John McCain, „îngrijoratul” de lupta anticorupţie din România

Marius Ghilezan INTERNATIONAL Principal

Senatorul american, John McCain, un republican susţinător al Deep State, cel care acum o lună se arăta îngrijorat de mersul campaniei anticorupţie din România, a murit de cancer la creier, la vârsta de 82 de ani. A supravieţuit maladiei timp de trei ani, un record pentru medicină. A fost un anti-Trump convins.

 

Avea 80 de ani când s-a opus, în 2016, nominalizării lui Donald Trump drept candidat la președinția SUA din partea Partidului Republican. În 1967 s-a catapultat dintr-un avion în războiul din Vietnam. Și-a fracturat ambele mâini. A stat prizonier cinci ani de zile. „Nu e un erou de război. A ajuns erou de război pentru că a fost prins. Mie îmi plac oamenii care nu sunt prinși”, spunea Donald Trump, la acea vreme.

John McCain a câștigat un post de senator de Arizona la alegerile pentru Senat. Principalul mesaj de campanie a fost că atunci când va ajunge în forul legislativ va lupta pentru anularea ”Obamacare”, actul normativ pentru servicii medicale accesibile promovat de Barack Obama în 2010.

Programul fostului președinte a făcut un gol de sute de miliarde de dolari în bugetul public. Odată ce i s-a validat postul de senator, deși bolnav de cancer la creier, a trebuit să participe la vot. Culmea, s-a opus retragerii „Obamacare”, creând stupoare în lumea republicanilor. Din cauza lui și a altor doi senatori, acum legea de anulare a ”Obamacare” se află în Camera Reprezentanților.

Republicanii aveau majoritatea în Senat. Susan Collins, John McCain şi Lisa Murkowski au votat împotrivă. Presa americană a fost de părere că momentul decisiv a fost votul senatorului John McCain, întors în Senat după ce a fost diagnosticat cu cancer cerebral. Respingerea proiectului de anulare (49 pentru, 51 împotrivă) a legii „Obamacare” a reprezentat prima înfrângere în Camera superioară a lui Donald Trump. De aceea, în fiecare săptămână, oriunde se află, îl ironizează pe bătrânul care una a spus în campanie și alta a votat în Senat. McCain a anunțat în luna mai că nu-l vrea pe Trump la înmormântarea sa, nominalizându-l pe Mike Pence, vicepreședintele SUA, explicând clar că doar pe el îl dorește din partea Administrației la înmormântare.

Donald Trump a publicat pe twitter un mesaj de condoleanţe spunând că transmite întreaga lui simpatie familiei. “Inimile şi rugăciunile noastre sunt cu voi!”

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
AUGUSTIN LAZĂR: „Tema protocoalelor este una falsă”
Procurorul general al României, Augustin Lazăr, a transmis în weekend o reacție la anunțul făcut ...