Elvețienii, iritați de Coca-Cola produsă în România

Valentin Borcea ECONOMIC INTERNATIONAL Principal

O sticlă de Coca-Cola cu motive tipic elvețiene, adică cu Heidi, flori de colț, munți, capre, vaci și pajiști alpine, toate în culorile drapelului, alb și roșu, au provocat furie printre locuitorii din Țara Cantoanelor.

Motivul este simplu: respectiva băutură răcoritoare este produsă în România, nu în Elveția. O publicație elvețiană a avut și titlul “Pentru Coca-Cola, Heidi vine din România.” Un localnic a spus că se simte păcălit de marea firmă americană, deoarece le arată cât de elvețiană este apoi merge și produce băuturi în Europa de Est.

 

 

 

 

Totuși, explicația pentru această fuziune helveto-română este simplă și a fost dată chiar de companie.

Doar ţipla era pusă în România

Sticlele care i-au iritat pe elvețieni au o folie de plastic cu desene, care stă strâns pe tot corpul recipientului. Doar că, în Elveția, Coca-Cola nu dispune de tehnologia de a pune această folie de plastic pe sticle, așa că au trebuit să utilizeze o fabrică din România care are aparatul necesar. Coca-Cola Elveția s-a grăbit să spună și că ei produc local 80% dintre toate băuturile pe care le vând în magazinele din țară.

Sticlele tipice elvețiene, dar făcute în România, fac parte dintr-o promoție specială a unui lanț elvețian de supermarketuri și sunt disponibile pentru o perioadă foarte scurtă de timp.

Elveția este unul dintre cei mai importanți investitori internaționali în România, cu afaceri de peste 2 miliarde de euro. Anul trecut, valoarea schimburilor comerciale a fost de 1,4 miliarde de franci elvețieni, adică 1,2 miliarde de euro. Relațiile diplomatice helveto-române datează din secolul XIX. Legăturile oficiale au început după ce Elveția a recunoscut independența României la 10 iunie 1880. Consulatul României la Berna a fost deschis în 1905, apoi a fost transformat în legație în 1911. Elveția a deschis o legație la București în 1916.

 

 

Loading...
loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also
SUA, de acord cu redesenarea granițelor în Balcani
Statele Unite ar fi de acord cu un schimb de teritorii între Serbia și provincia ...