Judecătoarea Florica Roman susţine că ORDONANŢA PRUNĂ a fost promovată de guvernul Cioloş fără a avea în prealabil avizul CSM

Mihai Popescu ACTUALITATE POLITIC Principal

Judecătoarea Florica Roman de la Curtea de Apel din Oradea, susține pe blogul ei că OUG 6/2016, când ministru al Justiției era Raluca Prună, document pe baza căruia a fost semnat protocolul dintre Parchetul General și SRI pe 8 decembrie 2016, a fost dată fără a avea avizul CSM.

„În contextul în care atât SRI cât şi Parchetul General îşi justifică protocolul de cooperare comun semnat în iarna lui 2016 pe OUG 6/2016, este bine de ştiut că această ordonanţă de urgenţă, prin care SRI a devenit “organ de cercetare penală specială”, asemenea fostei Securităţi comuniste, a fost adoptata de Guvernul Ciolos fără să aibă avizul CSM.

CSM a avizat ordonanţa abia ulterior, la cererea Parlamentului şi după ce OUG 6/2016 deja fusese publicată în Monitorul Oficial şi trimisă Parlamentului.

Lipsa avizului CSM anterior adoptarii ordonantei si publicarii in Monitorul Oficial reiese atât din parcurgerea documentelor privind OUG 6/2016, care se găsesc pe site-ul Camerei Deputaţilor şi Senatului, cât şi este confirmat de un răspuns oficial pe care l-am primit de la CSM pe acest subiect.

Voi face în primă fază publică solicitarea trimisă la CSM şi răspunsul primit, urmând că în zilele următoare să public şi alte corespondenţe pe care le-am avut cu CSM şi Ministerul Justiţiei privind adoptarea OUG 6/2016, anunţă judecătoarea.

În contextul uriaşelor manipulări şi dezinformări care au însoţit dezbaterea privind modificarea legilor justiţiei din toamna anului 2017, mi-am adus aminte de graba cu care Guvernul Ciolos a adoptat OUG 6/2016, conchide judecătoarea Florica Roman.

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Teodorovici a recunoscut că există o serie de cheltuieli nejustificate în domeniul public
Prezent în studioul Antenei 3, la emisiunea lui Radu Tudor, ministrul de finanţe, Eugen Teodorovici, ...