Franța acuză Rusia de spionaj spațial

Valentin Borcea INTERNATIONAL Principal

Franța a acuzat Rusia de spionaj după ce un satelit rusesc s-a apropiat foarte mult de un alt satelit franco-italian folosit la comuncații militare. Ministrul francez al Apărării a povestit incidentul, care s-a întâmplat în 2017, în timpul unei vizite la centrul de studii spațiale din Toulouse.

Oficialul de la Paris a relatat că satelitul rusesc a făcut manevre speciale ca să se apropie foarte mult de cel franco-italian. “Era atât de aproape încât am fi putut crede că încearcă să ne capteze comunicaţiile. Încercarea de a asculta vecinii reprezintă nu doar un gest neamical. Aceasta se numeşte act de spionaj” – a spus Florence Parly, citată de Agerpres. Satelitul rusesc a fost urmărit timp de mai multe luni și a fost observat un comportament similar, de încercare de apropiere de alte obiecte spațiale, a mai afirmat ministrul francez al Apărării.

Agenția națională spațială franceză, CNES, funcționează sub supravegherea atât a Ministerului Apărării, cât și a Ministerului Cercetării. Bugetul programului spatial francez este anul acesta de 2,438 miliarde de euro, adică al doilea cel mai mare din lume, depășit doar de NASA. Totuşi, agenția spațială americană are alocați aproape de 10 ori mai mulți bani, 20,7 miliarde de dolari.

Franța a fost a treia țară din lume care a reușit să ridice cu succes un satelit pe orbita Pământului, după Uniunea Sovietică și Statele Unite. De asemenea, tehnologia și ideile franceze au stat la baza familiei europene de rachete de mare succes Ariane. În plus, la Kourou, în Guiana Franceză, este principala bază de lansare a rachetelor Agenției Spațiale Europene. Ca o anecdotă, Franța este singura țară din lume care a trimis cu succes o pisică în spațiu.

 

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Austria, privită cu neîncredere de aliați din cauza coaliției pro-Putin
Guvernul de dreapta și extremă-dreaptă al Austriei, cunoscut pentru înclinațiile sale pro-Putin și pro-Rusia, a ...