Președintele OMV, decorat cu Ordinul Prieteniei de către Vladimir Putin

Valentin Borcea ECONOMIC Principal

OMV, una dintre firmele care vor să exploateze resursele de gaze naturale din Marea Neagră și acționar principal al gazoductului ruso-german Nord Stream ll (cel contestat de Trump n.a.) are acum un președinte decorat de către Vladimir Putin. Rainer Seele a primit Ordinul Prieteniei, una dintre cele mai importante decorații rusești, la o zi după ce a împlinit 58 de ani. A fost practic un cadou de la Kremlin.

Rainer Seele, neamţul decorat pentru „prietenia dintre popoare”

Motivul acordării ordinului apare în ukaz-ul (decretul) dat de Vladimir Putin: pentru merite deosebite în întărirea cooperării și prieteniei între popoare.” Deși Rainer Seele este șeful unei companii austriece, el este cetățean german. Deci “popoarele” la care făcea referire liderul de la Kremlin sunt, cel mai probabil, cel rus și cel german.

Îmbărbătat de Putin, în vizită de pus presiune pe Dragnea

OMV, una dintre firmele care doresc să extragă gaze din Marea Neagră, a contestat puternic Legea Offshore, adoptată de Parlament, care ar taxa suplimentar petroliștii. Proaspăt decorat de Vladimir Putin, deci încrezător că are susținerea Rusiei, Rainer Seele a făcut un vizită surpriză la București, unde s-a întâlnit cu Liviu Dragnea, chiar cel care a inițiat Legea Offshore în forma atât de criticată de marile companii.

OMV vrea taxe ca-n Bandustania

În urmă cu o lună, șeful OMV declara că actualele prevederi ale Legii Offshore, trimisă de președintele Klaus Iohannis înapoi în Parlament spre reexaminare, nu permit adoptarea unei decizii favorabile de investiție în Neptun Deep, care se ridică la un miliard de euro, a scris profit.ro. Compania din Austria, care deține și Petrom, a transmis că nu va da undă verde investiției în gazele din Marea Neagră dacă nu vor avea un cadrul legislative acceptabil. În traducere, asta înseamnă taxe cât mai mici sau revenirea la proiectul legii Offshore adoptată de Senat, apreciată de petroliști.

Neamţul „oemvist” se opune independenţei României de gazul rusesc

Principala nemulțumire a companiilor petroliere este că executivul de la București vrea ca jumătate din gazele extrase din Marea Neagră să fie vândute pe piața internă, ceea ce ar însemna ca România să scape definitiv de importurile din Rusia și chiar să devină exportator, Republica Moldova fiind o piață care abia așteaptă gazele românești.

Fostul cancelar german, Gerhard Schroeder, a fost numit președinte al consiliului de administrație al Rosneft, cel mai mare producător de petrol din Rusia și din lume.

Hub unguresc, cu gaz românesc, luat de pomană. Pofta petroliştilor decoraţi

În schimb, petroliștii ar vrea a România să fie doar spațiu de tranzit pentru propriile hidrocarburi. Ungaria vrea să devină un hub pentru gazele românești, adică să le preia, să le vândă și să le distribuie în regiune. Oficialii de la Budapesta promovează foarte agresiv această idee. De asemenea, ambasadorul american la Budapesta vrea ca Ungaria să scape de depedența de importurile de energie din Rusia prin intermediul resurselor românești, dar fără taxele suplimentare cerute de București.

Donald Trump a acuzat Germania că este controlată de Rusia

Pe lângă afacerile de la Marea Neagră, OMV este unul dintre investitorii principali în gazoductul Nord Stream II, intens criticat de americani deoarece ar lega și mai mult Europa de Rusia. Compania austriacă, condusă în realitate de afaceriști ruși, a băgat aproape un miliard de dolari în conducta pe sub Marea Baltică, amenințată acum de presiunile venite de la Washington. Donald Trump a acuzat Germania că este controlată de Rusia și că afaceri afaceri de miliarde cu dușmanul, în timp ce menține cheltuielile de apărare sub limita convenită în NATO. Analiștii de peste Ocean spun că sancțiuni americane pentru Nord Stream 2 sunt deja în lucru și ar trebui anunțate curând. Uniper, o companie germană, s-a retras deja din proiectului gazoductului ruso-german, de teama Washingtonului.

După vizitele din Rusia, Seele a învăţat că trebuie să dansezi la o singură nuntă

Este important de menționat ce a spus Rainer Seele când a prezentat strategia OMV pentru perioada 2018-2025: “Am învățat, în timpul călătoriilor mele în Rusia, că trebuie să dansezi la o singură nuntă. De aceea suntem dedicați colaborării cu Gazprom și nu ne uităm la alții. Ei sunt partenerii noștri și vom celebra a 50-a aniversare a legăturii cu Gazprom. Acesta este mesajul nostru fără echivoc,” a spus șeful companiei austriece, citat de ziarul Bursa. Și dacă tot a venit vorba de nunți, să nu uităm că Vladimir Putin a fost invitat de onoare la căsătoria ministrului de Externe al Austriei, Karin Kneissl, cea care a venit la București să pună presiuni pe oficialii români să schimbe legea offshore. Conform obiceiurilor, Putin a dansat la o singură nuntă austriacă.

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Angela Merkel, contrazisă de șeful SRI-ului german
Şeful Serviciului de Informaţii Interne (BfV), Hans-Georg Maassen, a afirmat că nu există nicio dovadă ...