Ecologiști care blocau un șantier din Franța, dispersați cu forța de scutieri

Valentin Borcea INTERNATIONAL Principal

200 de protestatari ecologiști, care blocau șantierul de construcție al unei șosele din vestul Franței, de la granița cu Germania, au fost alungați de zeci de jandarmi care au intervenit cu gaze lacrimogene, scuturi și bastoane de cauciuc. Activiștii ridicaseră baricade pe drumul de legătură care ducea la șantier, dar au fost dispersați de scutieri.

Autoritățile din departamentul Bas-Rhin au aprobat noul drum luna trecută, dar activiștii spun că artera va distruge păduri, terenuri agricole și habitatul hârciogului european, o specie pe care de dispariție. La protest au protest au participat atât localnici, tineri și bătrâni, dar și oficialități. Când au văzut jandarmii, ecologiștii au început să strige “REZISTĂM, REZISTĂM” prin megafoane.

Forțele de ordine au început să distrugă cu drujbe baricadele pe care le-au făcut activiștii din lume, iar un lanțul cu care un ecologist se legase de un copac a fost tăiat cu clește. Demonstranții au fost alungați de tot cu gaze lacrimogene.

Rețelele de socializare și publicațiile din Hexagon s-au umplut rapid cu poze de intervenția scutierilor. Cum era de așteptat, ecologiștii care blocaseră ilegal șantierul au fost portretizați drept victime a brutalității forțelor de ordine. Primarul din Kolbsheim, localitatea în dreptul căreia trebuie construit drumul, a condamnat acțiunea jardarmeriei. Oamenii legii au spus doar că și-au îndeplinit obiectivul.

Șoseaua care a provocat protestele urmează să facă parte din centura de vest a Strassbourg-ului și este menită să deblocheze traficul din jurul orașului francez. Proiectul a fost inițiat prima oară acum 40 de ani, dar a tot fost întrerupt. De aceea, ecologiștii se tem că și actualul șantier va fi abadonat, dar nu înainte ca mediul înconjurător să fie distrus.

Loading...
loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also
LUJU.RO: „Protestele au fost finanţate din străinătate.” Băiatul în chiloţi a fost unul dintre beneficiari
Cel puţin unul din rezistenţă a început să vorbească. Luju.ro publică dialogul cu unul dintre ...