Noile iPhone – mai mari, mai bune, mai scumpe

Marius Ghilezan ECONOMIC INTERNATIONAL Principal

iPhone XS, XS Max și XR (a se citi 10 S, 10 S Max și 10 R) sunt noile smartphone-uri ale Apple. Iar cuvântul care definește cel mai bine noile telefoane este „scump”…

XS Max este cel mai scump iPhone de până acum – prețurile încep de la 1099$ și ajung  la 1449$, asta în SUA. XR, varianta „de buget” a noii game iPhone, are un preț de pornire de 749$

XS și XS Max diferă doar prin dimensiunea ecranului: 5.8 inchi, respectiv 6.5 inchi. Acesta din urmă este cel mai mare iPhone creat vreodată.
Specificațiile tehnice sunt aproape identice – ecran OLED HDR, cameră principală duală de 12 megapixeli, cameră frontală de 7 megapixeli, procesor A12 Bionic, rezistență la apă la standardul IP68 (până la o adâncime de doi metri și maxim 30 de minute), dual SIM, ecran 3D Touch sensibil la presiune 3D și sistem de operare iOS 12. Apple a anunțat că bateria la XS va ține cu 30 de minute mai mult ca la X, în timp ce la XS Max va avea o autonomie cu 1,5 ore mai mare.

Varianta mai ieftină

XR este varianta mai ieftină, sau mai bine zis mai puțin scumpă, a noii game iPhone, iar asta înseamnă caracteristici tehnice mai slabe decât la frații mai mari. Ecranul de 6.1 inchi este LCD, mai ieftin și nu atât de performant ca OLED, o singură cameră principală de 12 megapixeli, nu una duală, rezistență la apă la nivel IP67 și fără display 3D Touch. În schimb, iPhone XR plusează la capitolul culori exterioare. Acest model poate fi comandat în albastru, coral, galben, alb, negru și roșu. Telefoanele mai scumpe vin doar în auriu, argintiu și gri Space.

Noul breton

Noua famile iPhone va fi recunoscută prin breton, banda neagră din partea superioară a ecranului. Această caracteristică, lansată pe deja vechiul iPhone X, a fost fost preluată de cei trei urmași ai săi, XR, XS și XS Max.

Pentru cei care vor un iPhone, dar nu neapărat ultimele modele, Apple a scăzut prețurile pentru versiunile precedente. iPhone 7 este acum 449$ iar iPhone 8 a ajuns la 599$. Nu a fost anunțată încă data de lansare pentru România.

Apple își pune mari speranțe în noua gamă iPhone. Precedentele modele nu au fost un succes răsunător iar firma fondată de Steve Jobs a pierdut locul 2 în clasamentul producătorilor de smartphone-uri, fiind devansată de chinezii de la Huawei.

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Stânga daneză virează la dreapta în chestiunea imigrației: Guvernul a fost prea blând
Guvernul de dreapta din Danemarca are în lucru și urmează să termine în această toamnă, ...