Președintele Poloniei: Europa ne-a lăsat pradă comuniștilor în 1945, să ne lase în pace

Valentin Borcea INTERNATIONAL Principal

După discursul usturător la adresa ipocriziei liderilor UE susținut de Viktor Orban în Parlamentul European, acum a venit și rândul președintelui Poloniei, Andrzej Duda, să lanseze un atac la adresa Uniunii Europene.

“Polonezii au tot dreptul să aibă așteptări de la Europa, mai ales acea parte a Europei care ne-a abandonat rușilor în 1945. Polonezii au dreptul să se conducă singuri, să decidă singuri cum va arăta Polonia și să decidă cum vor fi reparate instituțiile din Polonia, erodate de timp de afectate de vechiul sistem. Trebuie să fie schimbate, deoarece Polonia trebuie să fie modernă.

Trebuie să facem ce am promis, deoarece poporul nu trebuie să mai spună că în Polonia tribunalele sunt injuste, că sistemul juridic nu apără cetățenii, nu trebuie ca poporul să mai spună că Polonia că este un stat nedrept, un stat pentru elite care nu ține cont de oamenii de rând.

Vrem ca polonezii să trăiască acasă la fel de bine ca în Europa de Vest, deoarece polonezii merită asta. Istoria noastră, lupta noastră pentru independență, pentru libertate, pentru apărarea Europei chiar și de atacurile sovietice din 1920, ne face să merităm, fără nicio îndoială, un nivel de trai decent.

Probleme noastre sunt cele mai importante pentru noi. Când o să le rezolvăm, ne vom ocupa și problemele Europei.–  a spus președintele Poloniei, potrivit discursului postat chiar pe site-ul președinției.

Krzysztof Szczerski, unul dintre consilierii lui Andrzej Duda, a spus că vorbele președintelui sunt o reacție la discursul despre starea uniunii, ţinut de Jean-Claude Juncker și că trebuie interpretate drept o voce puternică în discuțiile despre viitorul Uniunii Europene. Consilierul prezidențial s-a arătat foarte mirat de faptul că unii oameni din presă și unii politicieni de opoziție consideră discursul lui Andrzej Duda drept unul controversat. Acele cuvinte nu pot fi controversate deoarece sunt corecte, sunt puternice, și fac apel la o Uniune Europeană care să revină la bazele sale, la națiuni, a afirmat Krzysztof Szczerski.

Polonia și Ungaria sunt, împreună, copiii-problemă ai Uniunii Europene. În cazul ambelor țări, a fost activat articolul 7 din Tratatul privind Uniunea Europeană, deoarece Comisia, respectiv Parlamentul, au crezut să există riscuri în ambele țări de încălcare a valorilor fundamentale ale proiectului european. Budapesta și Varșovia au anunțat că se vor apăra reciproc de orice încercare a UE de a impune sancțiuni, ceea ce face întreg demersal european să fie aproape inutil, deoarece penalitățile trebuie decise în unanimitate.

 

 

 

 

 

 

 

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Fanii nu vor mai putea distribui imagini cu echipele favorite, acestea devenind proprietare ale drepturilor de autor
Cât timp atenția lumii era distrasă de Ungaria și de articolul 7, Parlamentul European a ...